fbpx

foto | O tânără moldoveancă, decorată cu premiul special la un concurs de poezie din Italia! „Mi s-a îndeplinit un mare vis”

Mariana Hajder, tânăra talentată despre care am povestit cum reușește, cu „stângăcie”, să transmită magie prin fiecare cuvânt, a cucerit noi culmi. Scriitoarea a câștigat premiul special la un concurs internațional de poezie din Italia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La început îi era frică și, chiar dacă a decis într-un final să participe, Mariana nu credea că visul ei frumos va putea deveni realitate. Totuși, după multă muncă și dăruire – aceasta a primit vestea bună cu brațele deschise.

„În iarna anului 2020, într-o zi din ianuarie, profesoara mea de Limba și Literatura română – Nelea Barnaciuc – m-a anunțat despre Concursul Internațional de Poezie din Triuggio, Italia. La început aveam frică, însă pe 6 septembrie mi s-a îndeplinit un mare vis. A fost o bucurie enormă să aflu că am câștigat, am început să plâng, căci e cea mai mare realizare pentru mine”, a mărturisit Mariana pentru ZUGO.

Foto: Marina Hajder via Facebook

Concursul s-a desfășurat la cea de-a 29-a ediție, în cadrul căreia tineri talentați din 25 de țări s-au „luptat” în rime. Printre aceștia – s-au numărat și cinci participanți din Republica Moldova. Mariana Hajder și încă doi tineri au fost cei care au fost surprinși cu vești bune.

„Am câștigat premiul special, în memoria domnului Alfredo Pirola. Am primit o medalie și una dintre creațiile mele despre dragoste a fost publicată în „Antologia del Premio Internazionale”. Poezia a fost tradusă în limba italiană de către profesoara Natalia Stanciu, căruia îi mulțumesc din suflet. Nu am crezut că voi câștiga, este o mare realizare de care sunt mândră. Mereu am știut că acolo unde este dorință, poți realiza totul cu desăvârșire”, ne-a mai spus Mariana.

Fără dragoste

Fără dragoste n-ai putea fi calmul răsăritului de soare
Și nici măcar stropul de culoare din întunericul cuiva
Și n-ar putea fi o piesă necesară din tine, care-ți poate deveni un nor ce stă tot timpul deauspra ta.
Fără dragoste ai fi ca un monstru
Și ai refuza să te iubești, ai refuza orice formă de iubire
Și n-ai mai avea ce să oferi, copile.
Dar știi, nu vei putea fugi la nesfârșit de iubire
Și oricât de mult ai încerca s-o refuzi, ea va fi mereu acolo pentru tine
Și te va aștepta cu calm s-o chemi.
Și nu te va părăsi niciodată.
Fără dragoste veți deveni ca doi actori de teatru și, când cortina va cădea,
Piesa vieții se va schimba și rămâneți doar oameni, cu măști,
Și teatrul ieftin jucat de voi va începe și nu se va termina.

Articole asemănătoare

Back to top button