fbpx

foto | O nouă atracție impresionantă! Într-o capitală europeană vor fi construite insule plutitoare

O nouă locație pentru a evada de la rutină va apărea în Danemarca. În portul orașului Copenhaga vor fi construite insule plutitoare, din oțel și materiale reciclate, placate cu lemn din surse sustenabile. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind cu acces gratuit, locația va permite o gamă de activități: pescuit, diverse tipuri de ambarcațiuni sau chiar înot. Pe insule vor crește plante endemice, inclusiv arbori, iar oamenii se vor putea relaxa la umbră și admira stelele.

Arhitectul proiectului este australianul Marshall Blecher, specializat în structuri plutitoare, dar și o companie daneză care va proiecta „arhipelagul”. Locația va cuprinde o insulă de dimensiuni mai mari, formată din nouă module, în jurul căreia vor pluti câteva insule mai mici, a explicat Blecher pentru Dezeen. Structurile vor fi mobile și vor fi mutate în diferite părți ale portului, în funcție de sezon.

„Insulele Copenhagai introduc un tip complet nou de parcuri publice în Copenhaga, un „parchipelag” care se concentrează asupra locului și funcției spațiilor publice ale orașului, atât în contextul local al dezvoltării urbane accelerate în zona portuară, care amenință spațiile recreaționale, cât și în contextul global al creșterii nivelului mării, care genereaza noi provocări pentru mediile urbane”, spun membrii echipei.

Acesta nu este unicul proiect „plutitor” gândit de arhitecți. Unii danezi construiesc în portul orașului Rotterdam o clădire de birouri cu piscină, iar în Copenhaga mai puteți vedea un cămin studențesc plutitor.

Articole asemănătoare

Back to top button