fbpx

foto | Micul Prinț de la Valea Morilor va avea o nouă înfățișare. Mini-vedeta a primit deja și o scrisorică de dragoste

Mini-vedeta de la Valea Morilor, Micul Prinț, va cuceri încă și mai mult trecătorii, datorită noii sale înfățișării artistice, la care acum se lucrează. Sculptura trece printr-un proces de oxidare, în rezultatul căruia va căpăta o altă culoare.

Schimbarea de „look” se află la prima etapă. Potrivit autorilor, datorită procesului natural folosit pentru bronz, Micul Prinț va avea o nuanță frumoasă de verde, îmbinată cu auriu. Reacția de oxidare se va produce mai greu, deoarece monumentul este influențat de timpul de afară și de trecătorii care îl ating, făcându-l să strălucească.

Totuși, câteva puncte verzi pot fi deja observate pe partea inferioară a planetei. Un alt lucru ce poate fi văzut alături de micuța celebritate este o declarație de dragoste făcută de cineva pentru Prinț. Mai mult, sculptura a primit și o scrisorică secretă.

Amintim că mini-monumentul a fost inaugurat pe 10 august, în Parcul Valea Morilor. În locul unei bile decorative pierdute, a apărut asteroidul B 612 și locuitorul său – Micul Prinț. Astfel, Chișinăul a obținut o atracție turistică de mărimea unei planete. Ideaa proiectului aparține designerului Igor Uduslivii. L-a realizat din cont propriu, fiind doar ajutat de câțiva prieteni.

Pentru a fi vizitat, monumentul este ușor de găsit: de pe strada principală a parcului (str. Gheorghe Alexandrescu), imediat după pod, coborâți pe traseul pietonal, plasat de-a lungul lacului. Numărați bilele de pe gard — Micul Prinț vă va aștepta pe cea de-a 23 bilă (dacă e să numărăm de la pod).

Articole similare

Close