fbpx

foto | În Moldova va fi lansat filmul „Covid.12 Spânzurata”. Detalii și imagini exclusive de la filmări

„Să ne lăsăm purtați de val, dar să nu ne lăsăm purtați de frustrări și frici”. Acesta este unul dintre principalele mesaje de la care a pornit „construirea” unui film tumultos, o peliculă care „vine mănușă” perioadei în care trăim acum, pe vreme de pandemie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Covid.12 Spânzurata” este filmul care va apărea curând pe ecranele din țara noastră și nu numai. Regizat de Igor Sadovski, lungmetrajul va dura 75 de minute și va fi un cumul de dramă și mistică, care cu siguranță va fascina lumea iubitorilor de cinematografie.

O producție de: Cinemascope S și Pascaru Production. Producător executiv: Dumitru Ionașcu. Producători: Igor Sadovski și Sergiu Pascaru. Scenariu și Regie: Igor Sadovski. Imagine: Roman Canțîr și Igor Sadovski. Decor și Costume: Oxana Munteanu. Machiaj: Elena Savciuc. În rolul principal: Mihaela Strâmbeanu.

ZUGO a notat mai multe detalii interesante despre film, relatate de regizorul Igor Sadovski. Curioșii pot afla „secretele” peliculei din interviul de mai jos, unde pot fi surprinse și imagini exclusive de la filmări.

  • Ce reflectă filmul? Este o producție care are la bază pandemia de COVID-19 sau și o istorie a eroinei?

„Desigur, filmul este inspirat de evenimentele dramatice de la ora actuală, virus, pandemie, frică… Pe de altă parte, este vorba și despre drama eroinei principale, Mihaela (jucată de actrița Mihaela Strâmbeanu). Marcată de o depresie profundă, de singurătate, de criza atât în viața personală, cât și cea profesională, la un moment dat realizează că virusul e pe cale să-i distrugă și ultima șansă de a-și recăpăta faima, numele și prestigiul artistic de cândva. Pandemia o prinde în toiul pregătirilor pentru un rol ezoteric, mistic chiar… Perioada în care ea descoperă cărțile „Tarot”, care o fascinează, o atrag. O legătură specială o găsește cu cartea „Spânzuratul 12”, atunci când descoperă că ea trăiește, se pare, același destin ca și cartea, aceeași renunțare, suspendare între viață și moarte, meditație, dar și sacrificiu”.

  • Ce dificultăți ați întâmpinat în timpul filmărilor?

„Cred că cel mai mult m-a necăjit faptul că nu puteam să-mi găsesc liniștea sufletească, având în vedere că în lume, în fiecare zi, mureau mulți oameni din cauza acestui virus, era o frică, o frică animalică… Alt lucru care cumva crea dezechilibru era nedorința profesioniștilor din domeniul „Tarot” de a colabora cu noi. De fiecare dată când încercam să-i contactăm în legătură cu vreo întrebare și le povesteam că facem un film (este vorba și despre cartea Spânzuratul 12), ne reproșau că este o chestiune mult prea delicată, serioasă și periculoasă „jocul cu cărțile Tarot”. Nici linkuri cu informații… Un fel de ignorare totală…

Dar până la urmă am găsit o persoană care ne-a ajutat un pic, dar și ne-a avertizat să luăm seama, și în caz că se întâmplă ceva să o contactăm imediat… La un moment dat și nouă începuse să ne fie frică că energia acestei cărți și-ar putea lăsa amprenta asupra vieților noastre… Și această frică era mai puternică ca aia de virus… Însă am continuat! Pasiunea pentru film și ideea de a face film ne-a ajutat să continuăm”.

  • Unde va putea fi vizionat lungmetrajul?

„Va putea fi văzut în cinematografele din țară și, totodată, plănuim să-l înaintăm pe site-urile de film online la nivel internațional, în baza la care respectăm momentan anumite proceduri de realizare. Un detaliu pe care vreau să-l adaug e că filmul va fi disponibil în două limbi: română și engleză”.

  • Credeți că, ținând cont de subiectul tratat, producția va avea un succes mai mare pe piața cinematografică din Moldova (și nu numai)?

„Suntem optimiști pentru țara noastră și, desigur, pentru piața internațională”.

  • Care este mesajul acestui film, ce vor putea învăța oamenii din scenele lui?

„Să ne lăsăm purtați de val, dar să nu ne lăsăm purtați de frustrări și frici, să nu renunțăm, să nu uităm să acționăm atunci când este momentul. Iar dacă încercarea noastră duce la eșec, vom rămâne cu demnitatea noastră – ceea ce contează cel mai mult în viață”.

Foto: arhivă personală „Covid.12 Spânzurata”

Articole asemănătoare

Back to top button