fbpx

foto | Imagini rare cu foci cenușii în largul insulelor Farne. Relatările fotografului care a reușit să le surprindă

Un fotograf a surprins imagini rare cu mai multe foci cenușii în timp ce înoată în apele din zona insulelor Farne, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Frumoasele fotografii au fost făcute de fotografa Ellne Cuylaerts și au cucerit inimile celor care le-au văzut. Unele dintre foci s-au apropiat curioase de cameră. Ellne Cuylaerts a povestit că îi place să fie în apă, printre foci, și că frecvent le caută pentru a le surprinde comportamentul.

„Pur și simplu îmi place să fiu în apă cu focile. Totul este despre înțelegerea comportamentului lor, și despre diferența de comportament dintre leii de mare și foci. Observați-le, dar acordați-le respect. Nu le urmăriți niciodată, căutați și recunoașteți limbajul corpului lor și atunci când nu vor să fie deranjate, îndepărtați-vă, căutați alt grup.”, au fost sfaturile fotografei.

Imaginile cu focile care înoată au fost realizate la aproximativ 5 – 6 kilometri de coasta Insulelor Farne din Marea Britanie.

Foca cenușie se găsește pe ambele țărmuri ale Oceanului Atlantic de Nord, fiind cel mai mare mamifer autohton din Insulele Britanice.

Specia este protejată de Legea privind conservarea focilor, fiind considerată în pericol de dispariție încă din 2000. În zona insulelor Farne, în largul coastei Northumberland mai sunt aproximativ 6.000 de animale.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Articole asemănătoare

Back to top button