fbpx

foto | Îi citești și tu? Top 20 de bloggeri din Moldova care, în iunie, s-au remarcat cel mai mult în online-ul autohton

Despre călătorii, mâncare, parenting, fashion sau stil de viață sănătos – astfel de tematici, și nu numai, poți găsi în articolele bloggerilor moldoveni. În iunie au fost destul de activi, publicând 696 de materiale, care au fost sorbite de urmăritorii lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Blogtop a monitorizat și în această lună cât de harnici au fost bloggerii de la noi, întocmind tradiționalul Top 20 cei mai citiți. Iată care sunt ei:

1. Talina Samoila

Talina menține un blog despre gătit unde are o bucătărie virtuală. Jurnalul ei e despre gătitul acasă, în familie alături de cei dragi, despre ingrediente proaspăt culese din grădină, despre gusturi și arome din călătorii, despre lucrurile simple ale vieții. Talina se află pentru prima dată în fruntea clasamentului Blogtop.

2. Elena Robu

Elena Robu este jurnalistă cu o experiență de 15 ani în domeniu, deținătoarea premiului „Cel mai bun jurnalist al anului” în 2011. Din 2016, atunci când și-a lansat propriul blog, jurnalista scrie, analizează, oferă soluții la cele mai importante evenimente ce se întâmplă zilnic în societatea din Moldova și nu doar. Este, de asemenea, fidelă valorilor naționale, adevărului, responsabilității civice și echidistanței.

3. Svetlana Vizitiu

După cum ne-am obișnuit, blogul Svetlanei Vizitiu se menține în primele locuri în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Fiind fondatoarea Clubului „Impresii din viață și cărți”, bloggerița anului 2016 și 2017 (TeleCompania RadioTV Moldova1), Svetlana scrie cu pasiune lăuntrică despre oameni, destine, istorii din viață, dragoste, carte și lectura. Organizează de câțiva ani întâlniri cu oameni de succes din țară, care de multe ori sunt și eroii articolelor de pe blog.

4. Dia’s Kitchen

Dia’s Kitchen este un blog dedicat simțurilor gustative și nu doar. Diana, autoarea blogului gătește zilnic, dar spre deosebire de alte gospodine, ea împarte experiența rețetelor inedite cu cititorii săi. A început să scrie din aprilie 2016 și de atunci este un blog de nișă, adresat pasionaților de gătit și celor pentru care o rețetă de pe internet nu ajunge sa fie doar un text copiat dintr-o carte de bucate, ci trebuie să devină o experiență culinară.

5. Teotitude

T E O T I T U D E este un site despre femei curajoase, subiecte tabuizate, soluții creative și căi nebătătorite pe care poate întoarce orice femeie în căutarea identității sale. Diana Guja, autoarea blogului, creează o comunitate a tuturor femeilor,  în care valorile după care se conduc sunt compasiunea, înțelegerea, ascultarea cu gura închisă, susținerea și respectarea granițelor. Diana a urcat 13 poziții în luna iunie.

6. Marina Pînzaru

Marina Pînzaru este jurnalistă de profesie. O moldoveancă stabilită peste hotare, căreia îi face plăcere să scrie și să abordeze subiecte diverse. De la păreri despre filme și concerte, până la istoriile reale, oportunitățile și distracțiile unei moldovence din diasporă.

7. Eugenia Crețu

Licurici de suflet este blogul Eugeniei, după cum spune și ea, blogul unei fete cu un nume obișnuit. Ceea ce o deosebește pe Eugenia de alţi oameni este faptul că la un moment dat ea a simțit să transmită ceea ce crede, gândește și simte. Spune că blogul e casa ei, un loc unde este ea însăși, fără artificii sau zâmbete false. În casa ei, în care nu există uși, a lăsat pe toți doritorii de a afla despre bunătate, armonie, respect și buna cuviință. Eugenia zice că fiecare om este un licurici.

8. Andrei Plop

În topul nostru se află și Andrei Plop, un cunoscut blogger politic. Andrei este scrie despre politica moldovenească, dar și despre cea din străinătate și cum aceasta se raportează la țara noastră. Pe blog, acesta interpretează și analizează ultimele evenimente, dar și vine cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea din Moldova.

9. Sanda Diviricean

Sanda Divircean este renumita autoare a blogului „Sanda’s life”, și totodată, un cunoscut psiholog, psihoterapeut și trainer. De șase ani organizează un festival internațional de muzică clasică, de asemenea, se implică în evenimente și proiecte sociale, care au impact pozitiv asupra oamenilor. Peste 34.000 de fani îi urmăresc pagina de Facebook.

10. Ștefan Secăreanu

Pe blogul său, jurnalistului și omul politic din Moldova, Ștefan Secăreanu comentează ultimele evenimente, dar vine și cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

11. Stela Botez

Nu e de mirare că „Fii popular” se regăsește din nou în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Autoarea blogului, Stela Botez, a absolvit Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău fiind pasionată de muzică mai mult decât altcineva, în deosebi de cea populară. Pe blog promovează autenticitatea portul popular, oamenii și tradițiile existente în spațiul nostru etno-folcloric.

12. Fine Wine

13. Anna Casian-Musteață

„Sunt mama” e titlul blogului unde regăsim o mămică pe nume Anna. Prima postare pe blog Anna a scris-o încă în 2013, atunci când a aflat că va deveni mamă. Pe blog scrie ce simte și atunci când simte că vrea să transmită celorlalți gândurile, experiențele prin care trece și unele detalii din viața copiilor săi, pe care ar vrea să le recitească împreună cu ei atunci când aceștia vor crește mari.

14. Alexandru Leahu

15. Nikolai Andreev

Nicolai Andreev este autorul unei serii de articole ale rubricii Blog, a portalului basarabia.md. Originar din Fălești, autorul se simte nevoit să scrie sub un pseudonim, deoarece în anii de muncă în instituțiile de forță, în diferite contexte, a avut ocazia să cunoască mai mulți reprezentanți ai puterii actuale, nu în cele mai plăcute circumstanțe.

16. Anastasia Pagodina

Anastasia Pagodina este o altă autoare a blogului Basarabia.md. Acolo își expune părerea despre evenimentele din Republica Moldova. Pentru autoare blogul „este o platformă pentru exprimarea liberă, prin care îmi expun gândurile, ideile, inițiativele și argumentele”. Autoarea scrie în limba rusă despre evenimentele politice și sociale de la noi din țară și de peste hotare.

17. Elena Mocan

Pasionată de tot ce înseamnă artă, călătorii, cărți și frumos, Elena Mocan întreține bloggul intitulat #FROMMOLDOVA. Scrie despre practici de frumusețe, alimentație sănătoasă, personalități și opere citite. „Cu un pic de umor, easy-going attitude și o ceașcă de ceai”, așa prinde viață blogul Elenei Mocan.

18. Anna Smolnițchi

Anna Smolnitchi este jurnalistă de meserie. Pe bloggul ei Apostrof.md scrie despre alimentație și sănătate, despre călătorii și oameni, și mai nou de când este mămică, descrie maternitatea și copiii. Deseori este întrebată ce e de făcut la noi în țară, cum poate fi „omorât” timpul liber calitativ și vesel. Le răspunde la toți prin articolele publicate pe blogul ei.

19. Valeriu Saharneanu

Actualitatea politică din Republica Moldova: tendințe politice interne și geopolitice, actori politici, instituții ale statului, partide, lideri și problema de integritate sau de moralitate în politică. Despre toate astea și despre mai multe veți citi pe blogul jurnalistului Valeriu Saharneanu.

20. Nistor Lazăr

Nistor Lazăr este un tânăr, dar și un blogger foarte activ. Jurnalismul, voluntariatul și proiectele în sfera tineret sunt domeniile în care se regăsește cel mai mult. Spune că este fericit atunci când știe că este util. Pe blog scrie despre experiențe plăcute, despre activitățile din timpul liber, sau despre locurile interesante pe care le vizitează. Încearcă să se concentreze pe lucrurile frumoase care îl înconjoară, și vrea ca bloggul său să emane optimism.

Articole asemănătoare

Back to top button