fbpx

foto | Emoții trăite pe acorduri de jazz. Cum a avut loc deschiderea tradiționalului festival, Jazz’n Chișinău?

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost aseară gazda celei de-a șaptea ediții a festivalului Jazz’n Chișinău. Astfel, de muzica live oferită de cei mai îndrăgiți artiști din lumea jazzului s-au bucurat sute de moldoveni prezenți la eveniment.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prima zi a festivalului, pe scenă au urcat „Dominik Wania Trio” din Polonia, fiind urmați de „Paul Heller Quartet”, din Germania, artiștii reușind să diversifice astfel jazzul din țară, dar și să-l cultive în sufletul spectatorilor moldoveni.

„E o mare plăcere să ne aflăm astăzi aici. Suntem pentru prima oară în Moldova și vrem să vă mulțumim pentru faptul că ne-ați invitat și primit atât de cald”, a declarat Dominik Wania, pianist și compozitor polonez.

Desfășurat timp de trei zile în capitală, Jazz’n Chișinău adună cei mai cunoscuți artiști din lumea acestui gen muzical, iar la această ediție și-au confirmat prezența participanți atât din Moldova, cât și din Brazilia, Polonia, Italia, Germania, Ucraina, Rusia, România, SUA și Marea Britanie, fapt ce încântă publicul iubitor de jazz.

„Sunt o mare iubitoare a jazzului, îl ascult acasă, la lucru și în mașină, deci nu puteam să pierd șansa de a asculta live unii dintre cei mai îndrăgiți artiști ai mei. Ceea ce vreau să menționez e faptul că cel mai mult mă bucură sala plină, pentru că jazzul nu e un gen de muzică pe care îl poate asculta oricine, deci nu mă așteptam să fie atâta lume aici.

Moldova are nevoie de diversificare, iar festivalul dat face posibil acest lucru”, spune, pentru ZUGO, Valentina Agafiței.

 

În timp ce unii spectatori au venit la eveniment pentru a se bucura de o seară liniștită petrecută pe ritmuri de jazz, alții au hotărât să profite de această ocazie pentru a oferi o lecție despre muzică copiilor săi.

„Am venit alături de soție și copiii mei, care de altfel se ocupă și ei cu muzica. În familia noastră muzica e la ordinea zilei, însă jazzul este un gen pe care îl ascultăm mai rar. Astfel, am hotărât că festivalul dat reprezintă o ocazie bună pentru ca cei doi să afle mai multe despre acest gen și cred că ne-a reușit”, adaugă Tudor Rusu, spectator.

Timp de câteva ore, publicul s-a bucurat de atmosfera plăcută creată de muzicieni. Prin urmare, dacă cineva nu a reușit să ajungă ieri la festival, atunci o pot face astăzi și mâine, începând cu ora 19:00, la Filarmonica Națională „Serghei Luchevici”.

Autoare: Nicoleta Isac, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button