fbpx

foto | Circa 100 de moldoveni vor participa la cel mai dur ultramaraton din Europa. Unde se va petrece acesta?

Circa 100 de alergători din cadrul comunității RunMoldova vor participa la ultramaratonul „Transylvania100k”, unul dintre cele mai dure din Europa, din cauza condițiilor climaterice extreme care sunt în această perioadă a anului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Transylvania100k este o competiție de alergare montană, desfășurată în regiunea Castelului Bran. Sportivilor profesioniști și amatori le sunt propuse probe de alergare la 20, 30, 50, 80 și 100 de kilometri. La ediția din acest an, din cauza zăpezii de peste un metru, distanțele au fost scurtate până la 20-75 de kilometri.

„Trei ani în urmă am ieșit la linia de start în trei, iar astăzi alergătorii moldoveni au inundat cele mai dure competiții din România, fapt care demonstrează evoluția în progresie geometrică a sporturilor de amatori din Republica Moldova”, susține Iulian Bercu, președintele ONG-ului „RunMoldova”.

Sportivul mai susține că la creșterea majoră a numărului de persoane care practică diverse sporturi au contribuit și multiplele competiții organizate în Republica Moldova. Numărul acestora au depășit deja cifra de 20 pe an, cu participarea de la câteva sute, până la câteva mii de sportivi profesioniști și amatori.

„RunMoldova” este o comunitate de alergători din țară, cu circa 1000 de membri activi, care a organizat în ultimii trei ani peste 15 competiții internaționale și evenimente de alergare în Republica Moldova.

Mai jos sunt afișate imagini cu locul în care va avea loc ultramaratonul.

Articole asemănătoare

Back to top button