fbpx

foto | Care sunt 10 cele mai sigure plaje din Europa în vreme de pandemie?

În contextul pandemiei de coronavirus, specialiștii au selectat câteva dintre cele mai sigure plaje pentru sezonul de vară. Criteriile după care s-au ghidat au fost numărul scăzut de infecții, dimensiunea plajelor și numărul de metri pătrați disponibili pentru fiecare persoană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, s-a ținut cont de varietatea hotelurilor mici și mijlocii, a apartamentelor turistice și a vilelor private, scrie europeanbestdestinations.com.

Plaja Monolithi, Grecia

Grecia se numără printre țările europene cel mai puțin afectate de pandemie. Monolithi este plaja principală din regiunea Preveza și are 22 de kilometri lungime. Hotelurile și magazinele se redeschid pe 1 iulie. În apropiere sunt situate trei spitale, iar aeroportul este la o distanță de 10 minute.

Plaja Comporta, Portugalia

Plaja Comporta se află la câțiva kilometri de Lisabona – una dintre cele mai frumoase capitale europene. Majoritatea hotelurilor se redeschid pe 15 iunie.

Peninsula Hel, Polonia

Polonia este și ea una dintre țările cu puține cazuri de coronavirus. Hel este peninsula de nisip din nordul țării. Plaja are o lungime de circa 35 de kilometri și separă Golful Puck de Marea Baltică. Granițele Poloniei se redeschid pe 13 iunie.

Porto Santo (Insulele Madeira), Portugalia

Madeira este una dintre cele mai sigure regiuni din Portugalia. Porto Santo este o insulă cunoscută pentru caracteristicile și beneficiile terapeutice ale nisipurilor fierbinți. Turiștii vor avea acces începând cu 1 iulie.

Plaja Halikounas, Grecia

Corfu este una dintre cele mai verzi insule grecești, iar Halikounas – una dintre cele mai mari plaje cu nisip. Cei care doresc să-și petreacă vacanța acolo trebuie să știe că turismul va fi reluat începând cu 1 iulie.

Plaja Riviera Bay, Malta

Turismul în Malta va fi reluat pe 1 iulie. De menționat că în această regiune au fost înregistrate de 55 de ori mai puține cazuri de infecție cu noul coronavirus decât în alte țări europene.

Palaj Meia Praia, Portugalia

Cea mai mare plajă din Lagos, Portugalia, este Maia Praia. Aceasta are o lungime de cinci kilometri, iar turiștii vor putea vizita regiunea începând cu 1 iulie.

Plaja Jurmala, Letonia

Această destinație letonă este una dintre cele mai bune regiuni de wellness durabile din Europa. Și aici turimsul va fi reluat începând cu 1 iulie.

Plaja Nida, Lituania

Aceasta este destinația ideală pentru cei care doresc să se deconecteze de la rețelele de socializare. Nisa se află la o oră distanță de Klapeida și la patru ore distanță de capitala Lituaniei, Vilnius. Sezonul turistic reîncepe pe 1 iulie.

Plaja Binz, Germania

Germania a gestionat bine situația epidemiologică, astfel încât autoritățile au decis redeschiderea granițelor începând cu 15 iunie. Totuși, zborurile internaționale vor fi permise din 1 iulie. Plaja Binz, cu o lungime de aproximativ cinci kilometri, este considerată una dintre cele mai frumoase și lungi de pe coasta baltică a Germaniei.

Foto: europeanbestdestination.com

Articole asemănătoare

Back to top button