fbpx

foto | Boboceii jurnaliști de la USM au jurat solemn să fie devotați profesiei: „Vom fi corecți, imparțiali și echidistanți”

„În mod solemn, liber, pe onoare, JUR!” – au fost cuvintele ce au răsunat astăzi în incinta Universității de Stat din Moldova. Aproape 90 de studenții ai anului I de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării au depus Jurământul, un eveniment tradițional, trăit cu multă emoție de „boboceii” profesiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerii au pășit mai încrezuți și mai siguri pe drumul ce-l vor avea de acum datorită profesiei pe care au ales-o. „Credincioși nobilii profesii”, studenții anului I au fost astăzi întâmpinați în domeniul jurnalismului cu multă căldură, în cadrul evenimentului ce este organizat an de an de Consiliulul Studenților din Mass-Media, dar și de profesorii facultății.

„Această zi este una frumoasă și importantă pentru voi, fiind al doilea pas care vă deschide calea spre realizarea visului dvs. Sper să păstrați cu mândrie și respect această legitimație”, le-a transmis studenților prodecanul Facultății, Dumitru Țurcanu.

În cadrul Jurământului, ca și la fiecare ediție, tinerii au avut parte de un invitat care să le fie îndrumător în acest domeniu. Vitalie Guțu a venit cu sfaturi către studenți, împărtășindu-le secrete din arta jurnalismului și care sunt atuurile principale ale unui adevărat profesionist.

„Am înțeles încă de pe băncile facultății cât sunt importante lecțiile de la Facultatea de Jurnalism, USM. Fiecare jurnalist are un stil al său. Cu toate acestea, fiecare stil al fiecărui profesionist în domeniul dat este bazat pe voință, sârguință și cât mai mult curaj”, a spus Vitalie.

Momentul emoționant al evenimentului a fost când tinerii au jurat solemn „să-și exercite atribuțiile cu demnitate și profesionalism, în folosul semenilor și al umanității”, venind cu promisiunea că vor fi mereu „corecți și principiali, imparțiali și echidistanți în toate acțiunile”.

„Înainte de eveniment eram lipsită de curaj, însă, datorită sfaturilor oferite de profesori și de invitatul special, Vitalie Guțu, am înțeles mai bine cât este de important acest rol pe care eu îl am și cât e de frumos acest domeniu, dincolo de aparențe”, a spus Iana Grigoriță, pentru ZUGO.

„Aceasta a fost a doua etapă de inițiere în jurnalism, prima a fost când ni s-a înmânat carnetul de student, a doua este înmânarea legitimației, iar a treia este cea la care trebuie să muncim mult pentru a obține – diploma de licență. Cel mai important lucru învățat astăzi este „de a lupta pentru adevăr”. Din păcate, astăzi, mulți jurnaliști uită de asta”, a adăugat Cătălin Pleș.

Jurământul a culminat cu înmânarea legitimațiilor de jurnaliști, care, pe lângă privilegii, presupun și obligațiuni.

Articole asemănătoare

Back to top button