fbpx

foto | Au savurat din culinăria mexicană și muzica estivală. Zeci de oameni s-au adunat la un ospăț de zile mari, pentru un gest nobil

Zeci de familii și grupuri de prieteni s-au adunat în acest weekend la un ospăț de zile mari, contribuind împreună la o faptă nobilă și demnă de admirat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„The Ultimate Charity Latin American Food Challenge” a fost un eveniment caritabil, dar și o provocare culinară pentru cei peste 120 de oameni prezenți. Bucătarii a șase restaurante din capitală s-au aventurat, pregătind cum știu ei mai bine delicii cu specific latino-american.

„Am pregătit o salată Peru, cu roșii și quinoa. Aceasta a fost numai bună pentru cei care nu iubesc carnea, ea fiind și o gustare destul de ușoară și cu siguranță una delicioasă”, a spus bucătarul șef, Victor Herțman.

Rețetele inedite, precum: burritos, fasole în stil peruvian, salată vegetariană din quinoa, paella valenciană, guacamole, chili con carne, tortillas şi salată mexicană – au fost cele de care s-au îndrăgostit oaspeții. Mulți dintre cei veniți au susținut că au gustat pentru prima dată din bucătăria mexicană și că au rămas încântanți de ea.

„Am pregătit astăzi burritos cu carne de vită, ce poate fi servit cu câteva tipuri de sosuri. Mă bucur că oamenii s-au arătat încântați de ceea ce am preparat. Eu deja de patru ani „jonglez” cu meseria de bucătar și iubesc să pregătesc gustări din mai multe tipuri de bucătării”, a povestit Andrei Lazăr pentru ZUGO.

Feluritele mâncăruri nu au rămas neînsoțite de vinul gustul, pus la dispoziție de către organizatori, dar și paharele cu bere spumantă. Iar, pentru că aromele bucatelor i-au dus pe cei din Moldova cu gândul la America Latină, recitalul de muzică live al „Dimi-Trio Acoustic Band” a adus notele cântecelor mexicane pe teritoriul țării noastre.

„Este dispoziție bună. Gustările sunt foarte delicioase. Mi-a plăcut o salată foarte picantă, ce conținea și avocado”, ne-a spus Olga.

Celor maturi li s-a oferit frumoasa ocazie de a veni însoțiți și de micuți. Oaspeții au avut parte de o surpriză deosebită – o loterie de caritate, cu premii care mai de care. Așadar, oamenii nu au ratat să-și încerce norocul, contribuind astfel și la o strângere de fonduri.

„Îmi place mult ideea de a crea un astfel de eveniment caritabil. Am rămas încântată de atmosferă, muzică și, desigur că, de gustările mexicane. Este fain să afli o părticică din cultura altei țări”, a mărturisit Nina.

Evenimentul a bucurat inimile celor veniți, dar și celor pentru care s-au acumulat peste 40.000 de lei. Aceste fonduri fiind organizate pentru a susține activitatea „Hospices of Hope Moldova”, și anume dezvoltarea și consolidarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă.

Rețeaua integrează cinci echipe mobile, multidisciplinare, care prestează servicii de asistență medico-socială la domiciliu, în regiunile Soroca, Ocnița, Orhei, Taraclia și Cahul, persoanelor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață. Toate serviciile oferite sunt gratuite pentru beneficiarii acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button