fbpx

foto | Au numeroase centre de relaxare sau restaurante pentru vegani. Care sunt cele mai sănătoase oraşe din lume?

Un top scoate în evidență care sunt orașele cu cele mai multe opțiuni pentru o viață sănătoasă. Din întreaga lume, Paris, „capitala iubirii” din Franța, este cea care cucerește prin cel mai mare punctaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În analiza făcută, au fost luate în considerare criterii precum: numărul de centre de relaxare si tratament, restaurantele în care pot mânca vegetarienii, sălile de sport, dar şi numărul mediu de ore cu soare şi preţul unei vacanţe.

Foto: fodors.com

Deși îl cunoaștem ca un loc perfect pentru romantici, cu muzee, croaziere pe Sena sau cartierele boeme, Parisul cuprinde şi aproape 900 de spa-uri și tocmai 139 de parcuri. Un alt avantaj este și bucătăria franţuzească fină, care poate fi şi în variante vegetariene. Totodată, mai mult de 1300 de restaurante din Paris oferă meniuri vegane.

Foto: kkday.com

Al doilea loc în top îl ocupă oraşul din Thailanda, Chiang Mai. Acesta dispune de şapte spa-uri pe kilometru pătrat, adică 250 în total. Turiștii care vizitează cea mai renumită staţiune montană din Thailanda, se pot delecta la unul dintre cele 307 restaurante vegane.

În Chiang Mai, sunt înregistrate mai mult de 2500 de ore însorite pe an, iar preţul mediu pentru o noapte de cazare este de doar 40 de dolari pe noapte.

Foto: odysseytraveller.com

În clasamentul de frunte, pe locul 3, regăsește și Barcelona. În acest oraș, turiștii pot alege din 500 de centre SPA pentru a se relaxa, dar și din 1400 de restaurante vegane de unde se pot delecta. De asemenea, aici oamenii pot merge la oricare din cele 32 de centre de yoga. Asta dacă oamenii nu vor să profite de plajele din Barcelona, care beneficiază de mai mult de 2500 de ore însorite pe an.

În acelați top, printre primele orașe sănătoase, numai bune pentru o vacanță, se numără: San Francisco şi Miami. Deşi au mai mult de 3000 de ore cu soare, oraşele americane sunt scumpe, o noapte de cazare la Miami costă, în medie, 320 de dolari.

Dacă e să alegem care este cel mai aproape şi mai ieftin, atunci câștigă Lisabona, unde cazarea medie pe noapte este de 97 de dolari. În orașul portughez sunt sute de restaurante vegane, săli de yoga şi pilates şi mult soare: mai mult de 2800 de ore pe an, scrie digi24.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button