fbpx

foto | Astăzi este Ziua Africii: 10 destinații de pe cel mai cald continent ce merită admirate măcar o dată-n viață

Plină de colorit, mister și autenticitate, Africa este doldora de contraste și paradoxuri. Țările de aici impresionează prin hotelele de 5 stele, clădirile înalte, tradițiile vechi și te fac să rămâi mut din cauza sărăciei, mizeriei și modului de viață a unor localnici. De Ziua Africii ZUGO îți recomandă 10 destinații pe care să le vezi măcar o dată-n viață. Chiar și așa, te rugăm, dacă te decizi, fii atent la triburi, aborigeni și animale sălbatice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Foto: kuoni.co.uk
  1. Africa de Sud

Vizitează rezervația Hluhluwe-Umfolozi și admiră leii, rinocerii, elefanții, dar și multe alte animale pe care le-ai văzut doar la televizor până acum. Mergi la Canionul Blyde River pentru a admira flora, fauna și cascadele superbe, dar păzea de crocodili. Distrează-te la safari în Parcul National Kruger și bronzează-te pe plajele de la Durban.

Foto: faroutmagazine.co.uk

2. Tunisia

Vezi vechiul amfiteatru El Djem, plimbă-te pe coridoarele prin care gladiatorii ieșeau la luptă și privește arena imensă a edificiului. Mergi la muzeul Bardo, admiră unele dintre cele mai frumoase mozaicuri din lume și lasă-te scăldat de razele solare și valurile marine pe plaje exotice.

Foto: interra.ro

3. Egipt

Dacă ajungi în Egipt, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să vezi piramidele. Mergi la poalele muntelui Sinai și admiră vechea mănăstire Sfânta Ecaterina, unde Moise ar fi primit cele 10 porunci, plimbă-te cu cămilele prin deșertul alb și savurează cele mai bune cocktailuri la terasele hotelurilor luxoase.

Colaj: ZUGO/ fofo: africa.com, guest-house-madagascar.com

4. Kenya

Dacă ajungi aici vara, mergi la Rezervația Națională Maasai Mara și admiră mii de zebre care migrează în această perioadă. Dacă nu ai văzut niciodată un flamingo adevărat, mergi la Parcul Național Nakuro și privește miile de păsări roz, iar pentru a vedea farmecul vechimii Kenyei vizitează insula Lamu.

Foto: africa.com

5. Mauritania

Vezi cum arată Chinguetti, orașul sfânt al Islamului, inclus în patrimoniul UNESCO. Admiră arhitectura tradițională în localitatea-fantomă Tichit și lasă-ți picioarele „înghițite” de nisipul cald, dar nu uita sa treci neapărat prin Parcurile Naționale și vezi ce vietăți găzduiesc acestea.

Colaj: ZUGO/ foto: airseychelles com, seaturtlle.org

6. Seychelles

Pe lângă plajele uimitoare și valurile calde, pe insulele Seychelles poți admira un cadru natural unic. Fă o excursie la Curieuse, zona unde se locuiesc broaștele țestoase gigantice. Mergi la Parcul Național Vallée de Mai de pe insula Praslin, loc care păstrează o pădure preistorică cu 4.000 de palmieri gigantici și vezi vietăți unice în lume.

Foto: musiinafrica.net

7. Siera Lione

Răsfață-te cu raze de solare și valuri calde pe plajele locale, urcă munții și admiră destinația de la înălțime, iar dacă ești curajos, aventurează-te într-o plimbare prin pădurile tropicale. Nu uita să vezi parcurile naționale și să observi animalele și păsările exotice care locuiesc în zonă.

Colaj: ZUGO/ foto: nationalgeographic.com, roadscholar.org, noble-caledonia.co.uk

8. Tanzania

Încearcă să cucerești vârful Kilimanjaro și să vezi insulele Zanzibar. Treci prin parcurile naționale și observă cum locuiesc animalele exotice, iar mai apoi, lasă-te sărutat de Oceanul Indian și razele soarelui.

Foto: insule.info

9.Mozambic

Plajele de pe insula Benguerra sau din Vilanculos, arhitectura portugheză și islamică veche de pe insula Mozambic sau viața sălbatică din Parcul Național Gorongosa te vor lăsă fără cuvinte. Îți rămâne doar să prinzi coloritul local și să aduni amintiri pentru o viață.

Colaj: ZUGO/ foto: cubbyscruises.com, marion.com

10. Guineea

Numită adesea „Elveţia Africii” datorită peisajelor deosebite, Guineea topește inimile multor turiști. Vezi Parcul Naţional din Munţii Nimba, intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO, Masivul Fouta Djalon cu peisaje şi cascade spectaculoase, dar şi unele localităţi precum Kindia sau Nzerekore, situate în mijlocul pădurilor tropicale.

Articole asemănătoare

Back to top button