fbpx

foto | Artista moldoveancă iZZY iZVNE surprinde din nou. A pictat în 3D, alături de 70 de pictori street-art, la un festival din Portugalia

Pictorița Inna Jeleascova, cunoscută în lume ca iZZY iZVNE, și-a pus amprenta și pe o clădire din Portugalia. Tânăra ne-a reprezentat țara la Festivalul Internațional „Loures Arte Publica”, care s-a desfășurat în perioada 24-30 iunie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul a adunat 70 de artiști street-art și graffiti din întreaga lume, iar Inna a fost unul dintre ei. Desenul pictoriței pe pereții clădirii măsoară în total circa 70 de metri pătrați și reprezintă, așa cum obișnuiește să deseneze, o lume cosmică. Cinci dintre pereții colorați de iZZY iZVNE au la bază tehnica 3D, ilustrațiile fiind vizibile din mai multe unghiuri.

Inna Jeleascova a mai participat și la Festivalul Internațional de picturi murale „Grenoble Street Art Fest” din Franța, care a avut loc la începutul lunii iunie. Atunci, tânără moldoveancă ne-a reprezentat țara, desenând în stilul său irepetabil peretele unui bloc cu 7 etaje. Pentru întreaga lucrare, deloc ușoară, Inna a lucrat șase zile.

Amintim că recent, iZZY iZVNE a pictat și peretele al unui bloc din Suedia. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, artista spune cu mult entuziasm că aceasta este prima sa pictură „cu adevărat mare”. De asemenea, iZZY iZVNE precizează că schița a fost așteptată de acel „perete perfect” timp de un an.

Inna și-a început cariera în domeniul street-art în anul 2012, iar de atunci a lăsat în urma sa zeci de creații urbane. În anul 2014, aceasta a fost inclusă în cartea celor mai buni artiști graffiti din Europa, regăsindu-se în clasamentul „100 European Graffiti Artists”.

Ne mândrim cu iZZY iZVNE și îi dorim mult succes în ceea ce face în întreaga lume!

Articole asemănătoare

Back to top button