fbpx

foto | A scăpat de medicamente și de kilogramele în plus: Cum a ajuns o femeie în cea mai bună formă fizică la 70 de ani

Joan MacDonald poate servi drept un exemplu multor oameni care spun „nu se poate” mult prea ușor. Această doamnă septuagenară vine și ne demonstrează că nu există nu se poate, scrie descopera.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Și fiindcă a reușit, dorește să-și facă povestea cunoscută, pentru a inspira cât mai mulți oameni la sănătate, voie bună și poftă de viață.

Vrea să-i ajute pe ceilalți să înțeleagă că ea însăși și-a schimbat viața total prin antrenamente cu greutăți, hrană de calitate și o atitudine pozitivă, în ceea ce privește viața.

Canadianca Joan MacDonald avea 70 de ani, era supraponderală și sub tratament medicamentos pentru hipertensiune, colesterol mărit și boala de reflux gastroesofagian.

„Mă simțeam îngrozitor, totul părea negru în jurul meu”, spune acum femeia, potrivit The Telegraph.

Fiica sa Michelle locuiește în Tulum, Mexic, iar Joan MacDonald o vedea doar o dată sau de două ori pe an. Când a venit o dată în Canada, tânăra, care este instructor de fitness, a realizat că mama sa nu era bine. ”Sănătatea mea se deteriora din zi în zi. ”Gâfâiam, abia urcam scările, trebuia ea să le facă pe toate”, spune Joan.

Talia lui Joan măsura peste 100 cm. O talie ce trece de 88 cm indică obezitatea. Atunci Michelle a avertizat-o că e în pericol. Un medic i-a confirmat apoi că tratamentele se vor înmulți, dacă nu face ceva. Întâmplarea avea loc în 2017 și a constituit momentul în care Joan MacDonald a decis, la 70 de ani, să-și schimbe viața. ”Nu știam în ce mă bag”, mărturisește ea, cu umor. Șase ani mai târziu, Joan MacDonald are cu 25 de kilograme mai puțin, nu mai ia medicamente deloc și poate ridica 35 de kilograme. Acum oferă sfaturi de antrenament, consiliere nutrițională și încurajări celor 1,7 milioane de urmăritori de pe Instagram.

Mai mult, Joan MacDonald și-a lansat o aplicație de fitness, iar luna aceasta va publica și o carte: ”Flex your age”. Este dovada vie că viața poate începe și la 70 de ani.

Cum și-a schimbat viața Joan MacDonald concret

Stilul alimentar a inclus proteină și legume, a renunțat la gustărele, a mâncat puțin și des, cam 5 mese pe zi. Michelle i-a dat un program de antrenament ușor la început, pentru a nu forța brusc un corp în vârstă. Fiica sa a antrenat-o în ședințe private pe Zoom. Acum Joan se antrenează 90 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână, și are un program care combină activitatea aerobică cu antrenamentul cu greutăți.

Este foarte atentă să doarmă suficient, somnul este vital când vorbim de sănătate. Se străduiește să evite stresul, lucrând la pacea sa interioară. Problemele nu se opresc, contează doar cum le gestionezi.

Și face multe lucruri care-i fac plăcere. Drept pentru care, canadianca septuagenară este în cea mai bună formă fizică și mentală de până acum.

„Am slăbit încă din primul an de când am început un nou stil de viață, însă musculatura s-a definit în trei ani”, mărturisește Joan MacDonald.

Schimbările în viața ei au venit rapid, după ce a decis că vrea să fie sănătoasă. În doar trei luni, medicul i-a scăzut doza de medicamente, iar în 10 luni deja eliminase toată medicația din viața ei. Însă cea mai mare schimbare a fost în felul în care a început să se simtă. ”Cu fiecare an, mă simt mai bine. De parcă cineva mi-a oprit timpul și n-am mai îmbătrânit”.

Foto: adevarul.ro

Crede cu toată ființa în legătura dintre minte și corp:

„M-am îngrășat la mijlocul vieții, când nu am mai fost fericită. Mulți oameni devin obezi atunci când nu mai sunt fericiți, dar nu sunt capabili să verbalizeze asta. Și învață să trăiască așa, însă este greșit, nesănătos. Eu acum sunt mult mai fericită”, mărturisește Joan MacDonald, cu un optimism molipsitor.

Acum se hrănește cu bucuria oamenilor ce o urmează, cu poveștile lor de succes, care o încarcă. Luna viitoare, Joan va împlini 77 de ani și nu are nicio intenție să încetinească ritmul vieții.

„Văd femei că renunță la 40 de ani, la menopauză etc. E frustrant, că ai o alegere de făcut. Te poți resemna sau poți lucra cu tine, să faci să-ți fie bine”, spune cu convingere Joan MacDonald.

Un exemplu atât de pozitiv, încât nu mai are nevoie de cuvinte în plus, ci doar reiterează ceva ce mulți oameni știu, dar uită: fericirea e în mâinile noastre. Poți începe încet, de oriunde, important este să începi.

Articole asemănătoare

Back to top button