fbpx

foto | A fost renovată cea mai mare grădiniță-creșă din Orhei. Șor: Investițiile în educație ne asigură un viitor prosper și sigur

Joi, 3 decembrie, de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, cea mai mare instituție preșcolară din orașul Orhei, destinată inclusiv copiilor cu nevoi speciale, a fost dată în exploatare după un amplu proces de renovare. Este vorba despre grădinița-creșă „Curcubeu” nr. 12 – cel mai mare proiect de modernizare a grădinițelor din Orhei, lansat de echipa Partidului Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Grădinița-creșă nr. 12 din Orhei este frecventată de 340 de copii, dintre care unii sunt cu nevoi speciale. Totodată, instituția preșcolară are peste 50 de angajați, care spun că sunt foarte mulțumiți de noile condiții create.

Potrivit Emiliei Știrbu, directorul grădiniței nr. 12 din Orhei, acest proiect de amploare este unul demult așteptat: „Reparația include absolut tot, atât în interior, cât și în exterior. A fost schimbat acoperișul. Instituția a fost dotată cu toate cele necesare. Calitatea lucrărilor este una deosebită”.

Lucrările de renovare a grădiniței-creșă „Curcubeu” au început în iulie. Costul acestora se ridică la 20 de milioane de lei. Cei mai mulți bani, mai exact, 16 milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat, ca urmare a amendamentelor depuse de către deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Șor. Consiliul raional Orhei a contribuit cu un milion de lei pentru procurarea mobilierului, iar restul sumei necesare pentru renovarea instituției preșcolare a fost acoperită de Primăria municipiului Orhei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru ca grădinița să-și deschidă ușile cât mai curând, s-au efectuat mai multe lucrări concomitent. „Au fost selectați doi agenți economici, care au lucrat concomitent. Unul dintre aceștia a fost responsabil de lucrările de reparație din interior și exterior, iar celălalt s-a ocupat de amenajarea curții instituției preșcolare”, a declarat primarul de Orhei, Pavel Verejanu.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a reiterat intenția administrației raionale de a investi toate resursele financiare în viitorul orașelor, satelor și al copiilor: „Suntem martorii uneia dintre cele mai mari inaugurări a proiectelor de infrastructură. Această grădiniță este frecventată nu doar de către copiii din orașul Orhei, ci și din localitățile din imediata apropiere a municipiului. În cel mai scurt timp, ne vom putea mândri cu o altă grădiniță renovată capital. Orașul Orhei arată, în prezent, așa cum va arăta, pe viitor, orașele Republicii Moldova”.

Amplul proiectul de renovare a grădinițelor din Orhei are o semnificație aparte pentru noi. Vreau ca toți copii din țara noastră frumoasă să aibă condiții ca cele din această grădiniță și toți copii să se bucure de o copilărie fericită și de o dezvoltare armonioasă. Partidului Șor va continua să investească în proiecte de educație. Partidul Șor va continua să investească în viitor”, a transmis deputata Marina Tauber.

Acesta este un nou proiect de suflet, dar care are o semnificație aparte, deoarece este destinat copiilor. Vreau ca atât copiii din această grădiniță, cât și ceilalți copii să crească și să se dezvolte armonios, în condiții bune. Iată de ce, echipa Partidului Șor va continua să investească în proiecte de educație. Investițiile în educație ne asigură un viitor prosper și sigur. Vă mulțumesc pentru încredere și răbdare. Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi și că ne susțineți în demersurile noastre de a schimba lucrurile în bine. Împreună facem echipă bună. S-o ținem tot așa”, a declarat Ilan Șor.

Această prezentare necesită JavaScript.

În municipiul Orhei există, în total, șapte instituții preșcolare. Două dintre acestea au fost renovate integral până în 2021. Cea de-a treia – grădinița-creșă „Curcubeu”, care este cel mai mare proiect de renovare a instituțiilor preșcolare din Orhei, a fost renovată în acest an. Toate instituțiile au fost modernizate la inițiativa liderului Partidului Șor, Ilan Șor. Alte patru grădinițe au fost reparate parțial.

Articole asemănătoare

Back to top button