fbpx

foto | A crescut cultura muzicală universală și „a încălzit” mii de inimi. Eugen Doga, decorat cu ordinul „Alexandr Nevski” în Rusia

Celebrul și iubitul compozitor-academician, Eugen Doga, a fost apreciat pentru talentul și contribuția adusă în dezvoltarea culturii muzicale, fiind decorat cu Ordinul „Alexandr Nevski”. Distincția de stat i-a fost oferită pe 10 aprilie, la Palatul din Kremlin, în cadrul unei ceremonii de înmânare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Îndrăgitul artist a primit acest ordin datorită aportului său adus în tot ceea ce ține muzica universală, iar distincția a fost semnată de către președintele Rusiei, Vladimir Putin, în iulie 2018.

„Prin acest ordin eu mă simt distribuit, mă simt împlinit. Nu doar pentru ceea ce scriu eu, dar și pentru atitudinea față de creația mea, fiindcă se cântă foarte mult din ceea ce am scris.

Este o sărbătoare pentru mine și o mulțumire care o să mă întărească pe mine ca om, ca cetățean, ca patriot, fiindcă această înaltă apreciere se referă nu doar la mine personal, se referă la un cetățean al acestui pământ și, până la urmă, la un cetățean care a adus un aport esențial în cultura și dezvoltarea culturii ruse”, a spus Eugen Doga.

Fericit de evoluție, Doga a mărturisit că „acest decret i-a dat puteri pentru noile proiecte” și că acum va încerca să scrie Odă lui Alexandr Nevski, „care îi este atât de aproape”.

Menționăm că dintre cei care au mai fost decorați cu Ordinul „Alexandr Nevski” se numără și rectorul Universității de Stat din Moscova „M.V. Lomonosov”, Victor Sadovnicii, directorul renumitului Muzeu Ermitaj din Sankt-Peterzburg, Mihail Piotrovschi, poetul și interpretul Alexandr Gorodnițki, dar și alții.

Articole asemănătoare

Back to top button