fbpx

Folosește o metodă coreeană pentru a face curat în casă. O poate aplica oricine

Curățenia în casă este o activitate care presupune mult timp și energie. Însă există o vorbă care spune că mai greu decât să faci curățenie este să o menții. Se poate întâmpla de multe ori ca, deși ai făcut curățenie, a doua zi praful să se pună din nou pe mobilier, iar în casă să fie un aer îmbâcsit. Din fericire, există un truc la îndemână, care funcționează de fiecare dată, scrie impact.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiecare gospodină are anumite trucuri la care apelează pentru a menține casa curată și ordonată. Însă unele lucruri, precum praful, compromit curățenia făcută chiar și cu o zi înainte, indiferent cât ne-am strădui noi să îl ținem la distanță. Femeile din Coreea au o metodă ingenioasă de a ține praful departe pentru mai multe zile și de a păstra un miros plăcut în casă.

Trucul este la îndemână și îl poate pune în aplicare oricine. Atunci când ștergeți praful, în loc să folosiți soluții speciale pentru curățat mobila, apelați cu încredere la balsamul de păr. Practic, aveți nevoie doar de un recipient cu pulverizator, în care puneți apă și dizolvați o cantitate mică de balsam de păr, echivalentul unei lingurițe. Amestecați bine, stropiți mobila cu amestecul și lăsați să acționeze câteva minute, după care ștergeți cu o cârpă curată.

Balsamul nu doar că oferă strălucire suprafețelor, dar are și efect antistatic și lasă un miros plăcut în casă. Astfel că praful se va așeza mai greu, iar aerul va fi parfumat pentru câteva zile. Pentru a potența efectul antistatic și parfumul, puteți adăuga în amestec și câteva picături de ulei esențial. Aveți grijă însă ca suprafețele pe care folosiți amestecul să permită acest lucru. În cazul lemnului închis la culoare, uleiul poate să păteze.

Regula celor două minute te ajută să menții curățenia

Un alt truc pentru a face curățenie cât mai rar și a o menține cât mai mult este regula celor două minute. Mulți preferă să facă o curățenie generală pe săptămână, însă responsabilitățile casnice se adună în fiecare zi. Cu cât sunt amânate mai mult, cu atât îți va lua mai mult timp să rezolvi anumite sarcini. Astfel, dacă o sarcină nu durează mai mult de două minute pentru a fi îndeplinită, nu o amânați.

Oricine își poate găsi două minute pentru a spăla vasele din care a mâncat, pentru a da cu mătura în bucătărie sau pentru a împături câteva rufe luate de la uscat. În acest fel, lucrurile sunt făcute la timp și nu veți fi copleșit de treburi la finalul zilei sau al săptămânii.

Articole asemănătoare

Back to top button