fbpx

Ești născut între 1977 și 1985? Șase caracteristici importante care te deosebesc de prietenii tăi mai tineri

Ești născut între 1977 și 1985? Atunci ești unul dintre „Xeniali”, generația care se deosebește de „Mileniali” (cei născuți între 1980-1890) prin șase caracteristici importante, cărora probabil nu le-ai acordat o atenție prea mare până acum. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autoarei Sarah Stankorb, cea care a publicat un amplu articol despre respectiva microgeneraţie în revista „Good”, Xenialii sunt cei care au crescut cu casetofoane, dar s-au adaptat instantaneu la social media şi noile tehnologii. Practic, e ultima generaţie care a copilărit fără tehnologie şi prima care s-a adaptat, în jurul vârstei de 20 de ani, la tot ce a adus cu sine boom-ul tehnologic.

Printre caracteristicile principale care-i deosebesc pe Xeniali de fraţii lor mai mici, milenialii, se numără și faptul că Xenialii lucrau deja atunci când a venit criza din 2008. Mulţi mileniali, în schimb, abia terminau facultatea sau îşi căutau locuri de muncă, transmite adevarul.ro.

Xenialii au trecut prin copilărie şi adolescenţă fără să cunoască fenomenul social media. Cei mai mulţi dintre mileniali aveau însă conturi de Facebook înainte să aplice la facultate. La 11 septembrie 2001, când au avut loc atacurile teroriste care au pus la pământ Turnurile Gemene din New York, xenialii erau adolescenţi sau aveau în jur de 20 de ani. Milenialii erau mult mai tineri şi şi-au trăit adolescenţa fiind mult mai naivi. Totodată, Xennialii nu au avut mobile până la vârsta de 20 de ani. În copilărie au folosit telefoanele publice. În schimb, unii mileniali au primit telefoane personale în copilărie sau adolescenţă.

Per total, părinţii xenialilor au fost mai relaxaţi decât cei ai milenialilor, care au transformat în obsesie dorinţa de reuşită a copiilor. Xenialii nu sunt pesimişti prin definiţie, însă nu sunt la fel de optimişti şi siguri pe ei ca milenialii. Un studiu din 2016 a scos la iveală că milenialii au fost mult mai optimişti cu privire la viitor decât generaţiile anterioare.

Articole asemănătoare

Back to top button