fbpx

De ce să pui sare peste mop? Trucul care te va lăsa fără cuvinte

Sarea poate fi privită ca un dar de-a dreptul uluitor pe care ni l-a dat Pământul. Datorită ei totul are gust. Sarea transformă ciocolata din dulce în savuroasă. Face chipsurile de cartofi irezistibile și oferă mânărurilor un gust mult mai pronunțat. Surprinzător sau nu, sarea este, de asemenea, destul de utilă și atunci când vine vorba de chestiuni care nu țin neapărat de gătit. Iată de ce să pui acest ingredient peste mop!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trucul care te va lăsa fără cuvinte. De ce este bine să pui sare pe mop

Înainte era destul de simplu să cumperi sare. În zilele noastre, nu este deloc așa. În magazine găsești nenumărate opțiuni: sare fină, sare grunjoasă etc.

Totuși, sarea este în esență aceeași. Compusă dintr-un atom de sodiu și unul de clor, ea are o ușoară încărcătură, ceea ce o face foarte atractivă pentru apă, scrie impact.ro.

De aceea, sarea este un bun conservant pentru procese precum decaparea și uscarea. Această calitate de absorbție a apei este, de asemenea, motivul pentru care sarea scade punctul de îngheț al apei.

Dar cum funcționează când vine vorba de curățare? Ei bine, folosirea sării pe mop te poate ajuta enorm, spun specialiștii. Potrivit acestora, acest ingredient elimină germenii și bacteriile.

Utilizează doar o lingură de sare pe mop, adăugă aproximativ un litru de apă în găleată și apoi lasă-l să se odihnească circa o oră. Sarea va omorî bacteriile și va lăsa mopul curat.

Cum mai poți să foloseşti sarea la curăţenie

Elimină petele de mâncare

Dacă ai privit vreodată sarea de aproape, probabil ai observat că este alcătuită din cristale mici. Acestea au margini ascuțite care, la fel ca șmirghelul, pot fi folosite pentru a răzui petele.

Elimină rugina de pe orice supafață

Amestecă sare cu oțet și poți freca, de asemenea, rugina de pe aproape orice suprafață. În plus, această soluție poate menține canalizarea curată.

Elimină petele de pe mobilă

O idee bună este să amesteci puțină sare și cu ulei de măsline pentru a îndepărta petele de pe mobilă. Pulverizarea se poate face cu un dispozitiv simplu ca acela pentru pulverizarea soluției pentru geamuri.

Articole asemănătoare

Back to top button