fbpx

Cum să-ți organizezi o ședință foto cu telefonul mobil. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Dorești o ședință foto de vis în timpul unei vacanțe și să te întorci cu amintiri superbe? Uite câteva sfaturi, potrivit go4it.ro, care te vor ajuta să-ți pui la paunct sesiunea foto cu buget redus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată de ce ai nevoie:

Telefon mobil cu o rezoluție înaltă a camerei foto

În ultimii ani, marii producători de telefoane mobile au excelat în producția de aparate cu camere performante. Dar depinde și de ce ai nevoie. Este posibil să îți dorești fotografii clare și luminoase sau unele cu o saturație mai densă. Orice telefon ai alege sau ai la dispoziție, ședința foto va decurge ușor, deoarece nu va mai trebui să iei cu tine camera DSLR și alte obiective. Telefonul ține locul tuturor acestor dispozitive.

Lumina apusului

Dacă ședința foto are loc în sezonul cald, atunci trebuie să știi că lumina cea mai recomandată pentru fotografii de neuitat este cea de la apus. Este o lumină caldă și blândă, fiind rezultatul unei zile toride. Desigur că poți folosi și lumina din timpul zilei, însă cu anumite mențiuni. Niciodată să nu ții telefonul cu camera foto orientată direct spre soare. Urmărește ca pe timpul zilei să alegi locuri umbrite, unde nu bate lumina direct. Aceasta creează umbre pe față și distorsionează realitatea. De asemenea, lumina din mijlocul zilei poate „arde” pozele – vei obține efectul de prea luminos, iar detaliile nu se vor distinge clar.

Accesorii

Fotografiile din cadrul unei ședințe foto în parc sau în natură se pot face foarte ușor cu ajutorul unui trepied pentru telefon. Astfel poți organiza atât cadre spontane, cât și cadre gândite înainte, în momentul și locul potrivite. Chiar și singur te vei descurca foarte ușor să captezi imaginile, cu ajutorul auto declanșatorului de care dispune orice telefon. Trepiedul te va ajuta să nu miști aparatul, în comparație cu tremurul care poate apărea dacă ții telefonul în mână.

Decor bun

Este foarte important să-ți planifici ședința foto luând în considerare aspectele ambientale. Cercetează locul unde vei face fotografiile, analizează lumina, traficul din zona respectivă. În funcție de ce vrei să transmiți prin acele poze vei decide dacă este potrivit sau nu. Dacă urmărești să faci fotografii mai dramatice și artistice, caută străzi nu foarte colorate, unde nuanțele de gri, cărămiziu sau chiar negru sunt cele predominante. Dacă, dimpotrivă, cauți decoruri pentru poze vesele și luminoase, încearcă să te orientezi spre locuri colorate, care transmit veselie – un parc, de exemplu, sau o stradă cu graffiti-uri.

Cadre cât mai variate

În timpul ședinței foto urmărește să surprinzi cadre cât mai variate și nu lăsa persoana pozată să stea într-o singură poziție. Abordează mai multe unghiuri și folosește orice obiect din jurul tău drept recuzită. Este un secret pe care-l utilizează și fotografii profesioniști pentru a putea alege la final cele mai reușite imagini. De asemenea, cu cât mai multe poze faci, cu atât mai mult se va relaxa persoana fotografiata, cadrele surprinse devenind mult mai naturale și mai spectaculoase.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button