fbpx

Cum să alegi semințele de flori pentru a cultiva cele mai spectaculoase plante decorative?

Sezonul cald își face treptat simțită prezența, însă monotonia încă este prezentă în curtea, terasa sau grădina ta? Primăvara este timpul pentru a cultiva cele mai deosebite soiuri de flori, cu miresme dulci, culori vibrante și rezistență de invidiat. Luminozitatea crește, soarele este mai darnic, și ele au toate condițiile necesare pentru a crește, și a înflori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În magazinele METRO Moldova găsești o gamă largă de produse pentru grădina ta (poți chiar și pe Internet să alegi ce te interesează în catalogul METRO online). Majoritatea semințelor pentru flori fac parte din gama de produse ARO – marca proprie METRO, care se deosebește printr-un preț excelent și o varietate considerabilă a posibilităților. În magazine găsești o diversitate inedită de semințe pentru flori importate; semințe timpurii, semi-timpurii, tardive. Imaginează-ți cât este de simplu: alegi și plantezi câteva semințe și te bucuri, în scurt timp, de spectacolul fascinant al florilor preferate.

Ce semințe de flori găsesc la METRO?

  • Amestec pentru balcoane (petunia în amestec de culori, pansele, gura leului în amestec de culori, flori de piatră, eșoltia, creasta cocoșului pitic etc.).

În sezonul cald petunia curgătoare câștigă detașat locul celei mai atractive flori pentru terasă și balcon. Petunia înflorește deosebit de frumos și se îngrijește foarte ușor. O poți face chiar acum la început de primăvară. Îţi trebuie seminţe, pământ fertil şi o jardinieră. Seminţele se acoperă cu un strat subţire de pământ. Pe toată perioada germinării (7-10 zile), menţine pământul umed. Tot din clasa florilor pentru balcon este sporul casei (impatiens). Este o planta cu flori viu colorate, care înflorește toată vara. Se recomandă cultivarea prin însămânțare. Această floare iubește lumina și nu este pretențioasă.

  • Semințe de flori – seria Euro (albăstrele, amestec anual de vară, amestec flori de grădină, aubrieta, balsamine, banuței, begonia, brumărele, busuioc sălbatic, căldărușe, cârciumărese, ciuboțica cucului, clopoței, crăițe, crăițe pitice, degeței, creasta cocoșului, facelia, floare de cristal, floare de nu mă uita, floarea miresei, mușcate, ochiul boului).

De ce să optezi pentru semințe?

Utilizarea semințelor este o modalitate eficientă de a crește florile. Umiditatea, lumina soarelui și solul adecvat sunt cele mai importante componente pentru creșterea unei plante. Însămânțarea se utilizează la plantele cultivate în câmp, grădină sau spațiile protejate, unde germinarea semințelor are loc în condiții corespunzătoare speciei. Florile decorative se înmulțesc rapid prin însămânțare. Iată câteva avantaje ale cultivării florilor cu ajutorul semințelor:

  • Germinarea semințelor poate fi efectuată în interiorul casei, în vizorul tău.

Procesul nu este complicat, poți opta pentru ghivece mici (găsești mai multe modele în magazinele METRO) sau chiar într-un vas mic care are o gaură de drenaj în interior. Combină mai multe tipuri de sol, pentru a crea un pământ bine drenat, bogat în material organic.

  • Este mult mai ieftin decât să achiziționezi florile mature.
  • Un număr mare de plante pot fi cultivate într-un spațiu redus.
  • Cultivarea prin semințe promovează variabilitatea genetică care ajută plantele să evolueze împotriva agenților patogeni și a condițiilor de mediu fluctuante.
  • Plantele înmulțite prin semințe sunt mult mai rezistente și prezintă un risc redus de transferare a bolilor.

Nu pierde ocazia să-ți înfrumusețezi casa, balconul, terasa sau grădina cu o explozie de culori. Cu magazinele METRO este mai ușor decât oricând să cultivi propriile flori, mai ales că găsești toate cele necesare sub un singur acoperiș!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button