fbpx

Cum să ai grijă de părul tău primăvara? Cinci recomandări practice pentru rutina de frumusețe

Zilele plăcute şi blânde de primăvară sunt aproape, iar odată cu acest anotimp, un nou sezon: noi ritmuri, noi temperaturi şi noi rutine. De multe ori această perioadă aduce cu sine şi unele inconveniente legate de bunăstarea părului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Schimbarea sezonieră ciclică implică adesea întregul corp, iar părul nu face excepţie. De altfel, „ceea ce se întâmplă primăvara este un proces de sincronizare a ciclului părului şi duce la o accentuare a căderii podoabei capilare. Acest proces de sincronizare este cauzat de mai mulţi factori, printre care creşterea numărului de ore de lumină care stimulează hormonii de reglare a ciclului părului.”, explică Alina Culina, stilist Londa Professional, potrivit Mediafax.

Cum să faci faţă schimbării de sezon şi să ai un păr sănătos şi frumos?

Este un obicei bun să urmezi o rutină de înfrumuseţare dedicată părului tău, pentru a-i oferi sănătate şi frumuseţe. Stilistul Alina Culina îţi oferă 5 sfaturi importante legate de rutina corectă de înfrumuseţare şi îngrijire a părului primăvara:

  1. Lungimea la control

„Indiferent de anotimp, părul tău are nevoie de îngrijire. Primăvara, e nevoie să îţi împrospătezi tunsoarea. De ce? Simplu: Vremea rece deshidratează vârfurile, care cer, astfel, o îngrijire intensivă.

  1. Redu temperatura apei

Nu uita: părul nu se spală niciodată cu apă fierbinte, iar atunci când îl coafezi, trebuie să respecţi aceeaşi regulă.

Folosirea apei prea fierbinţi în fiecare zi poate irita scalpul şi poate slăbi părul. Aşa că, încearcă să scazi temperatura apei, dar mai ales, în momentul final al duşului, clăteşte-ţi părul cu apă rece, pentru a sigila cuticulele. În plus, apa rece, sporeşte strălucirea părului.

  1. Ultra îngrijire: foloseşte ulei de păr

Un must have pentru îngrijirea de acasă a părului este un ulei cu formula uşoară precum Velvet Oil. Acesta conţine vitamina E şi ulei de argan. În plus, hidratează şi oferă o strălucire spectaculoasă părului.

  1. Tratament intensiv

De asemenea, dacă visezi la un plus de vitalitate şi strălucire, ia în calcul un tratament în salon: Revive It, Glaze it, Vitalize It şi Rescue It. Pentru că părul tău merită tot ce e mai bun!

  1. Creează-ţi propria rutină de frumuseţe cu coaforul

Dacă vrei un păr cât mai sănătos, trebuie să-l tunzi în mod regulat, să apelezi la tratamente, şi să aplici produse cu protecţie termică pe păr, de fiecare dată când te coafezi cu echipamente cu aport termic.

Părul nostru are nevoie de tunsori constante (şi din punct de vedere estetic, de asemenea, corecţii de recreştere!). Aşadar, în funcţie de tunsoare, culoare şi tip de păr, creează-ţi o rutină periodică cu coaforul tău, pe care să o respecţi! Beneficiile pentru sănătatea părului şi frumuseţea acestuia vor fi numeroase.”

Eşti pregătită? Bucură-te de primăvară!

Articole asemănătoare

Back to top button