fbpx

Cum ne influențează psihic o iarnă fără zăpadă, în contextul schimbărilor climatice? „Fiecare dintre noi este condiționat de mediul exterior”

O iarnă fără zăpadă nu înseamnă doar o dezamăgire, ci și un dezechilibru emoțional, un efect negativ pe termen lung. Asta, în special, dacă ne numărăm printre persoanele care refuză să creadă în sărbătorile de iarnă, dacă afară nu s-a așternut un strat gros de omăt. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii spun că situația se poate remedia doar înțelegând efectele negative ale încălzirii globale.

„Dacă suntem niște persoane care trăim după principiul „trebuie”, orice schimbare ne dă un pic peste cap, pentru că ne obligă conștient sau nu la un soi de adaptare. Toate lucrurile acestea vin și se reflectă undeva în interiorul nostru că niste prescripții de dezamăgire, emoții negative care pot lua diferite forme”, a declarat psihologul Jeni Chiriac, citat de Digi24.ro. 

Acesta a adăugat că depinde de noi înșine cum rezolvăm „problema interioară”, însă cel mai mult contează conștientizarea personală: „Fiecare dintre noi este condiționat de mediul exterior, din acest motiv se ivește și vurnerabilitatea. Mood-ul negativ apare mai ales dacă reactualizăm mereu în mintea noastă faptul că exista această schimbare climatică care, într-adevar, are consecințe cât se poate de vizibile”.

Climatologii atrag atenția că acestea sunt efectele încălzirii globale, iar ierni tot mai blânde vom avea și pe viitor.

Articole asemănătoare

Back to top button