fbpx

Cu ce poți înlocui maioneza în salate: Șase alternative sănătoase

Uneori este nevoie de înlocuitori pentru maioneză, mai ales în perioadele de post, sau dacă vă doriți rețete mai sănătoase de sărbători. Iată cu ce o poți substitui fără să simți prea mult diferența, scrie Libertateapentrufemei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Există mulți înlocuitori pentru maioneză care sunt mai sănătoase decât acest produs popular, inclusiv opțiuni vegane.

Maioneza este făcută în mod tradițional prin amestecul de ulei cu gălbenușurile de ou crude, respectiv gălbenușuri fierte. De asemenea, acest dressing este unul dintre cele mai populare condimente din lume. Textura cremoasă și aroma ei delicată o fac foarte răspândită în sandwich-uri sau o bază pentru salate cum ar fi pui, ton sau de cartofi.

Găsirea înlocuitori pentru maioneză este relativ ușoară, deoarece consistența este ușor de imitat, chiar dacă aroma nu este chiar așa.

Din fericire, există mai mulți înlocuitori de maioneză uimitori și simpli, cum ar fi iaurtul grecesc, avocado, hummus, pesto, ulei de măsline și cea vegană, printre altele.

1) Iaurt grecesc

Foarte strâns imită textura și tonul de maioneză, iaurtul grecesc poate fi folosit în locul maionezei în aproape orice situație. Utilizarea soiurilor cu conținut scăzut de grăsimi face ca aceasta să fie o opțiune mai sănătoasă. Unii oameni consideră că aciditatea iaurtului grecesc este puțin mai mare decât se așteaptă în anumite feluri de mâncare, deci utilizați cu moderatie.

2) Avocado

Avocado sub formă de piure este un înlocuitor vechi pentru maioneza vegană din sandwich-uri, și poate fi, de asemenea, utilizat în salate de pui sau ton. Este, de asemenea, ambalat cu antioxidanți buni și grăsimi sănătoase, făcându-l una dintre cele mai bune opțiuni.

3) Humus

Este vegan și este delicios. În general, are mult mai puțină grăsime decât maioneza, și vine într-o varietate de arome, spre deosebire de maioneză.

4) Pesto

Ca topping pentru sandwich sau ca bază de salată, acest condiment pe bază de busuioc va da bucătăriei un gust diferit, dar totuși delicios atunci când este folosit în loc de maioneză.
5) Ulei de măsline
Folosind un pic de ulei de măsline în dressinguri sau salate în loc de maioneză va duce la o textura mai puțin cremoasă. Asta elimină oul și poate fi o opțiune mai sănătoasă care îmbunătățește în continuare consistența unui fel de mâncare.
6) Maioneză vegană

Multe supermarketuri, în special magazinele dedicate, vor avea versiuni de maioneză fără ouă. În timp ce sunt încă bogate în grăsimi, au aceeași aromă și textura de maioneză fără a utiliza ouă.

Articole asemănătoare

Back to top button