fbpx

Consumi câte patru cești de cafea pe zi? Iată ce se întâmplă în organismul tău

Consumul excesiv de cafea poate dăuna sănătății, iar acest lucru a fost arătat de curând, în cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Spitalul Mount Sinai din New York, SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consumul a patru cești de cafele pe zi poate spori riscul de a dezvolta glaucom în cazul persoanelor care sunt predispuse la a avea presiunea oculară mărită, scrie digi-world.tv.

Oamenii de știință de la Spitalul Mount Sinai din New Yotk au analizat datele a peste 120.000 de adulți cu vârste cuprinse între 39 și 73 de ani, în urma căreia au ajuns la concluzia că persoanele care au în familie bolnavi de glaucom ar trebui să renunțe la cafeină.

Potrivit Daily Mail, glaucomul este o afecțiune a ochilor, în cadrul căruia nervul optic ori retina sunt deteriorate, ca urmare a unei presiuni intraoculare sporite. Netratat, acesta poate duce la orbire.

Astfel, în cazul acestui studiu, oamenii de știință au analizat o bază de date a Biobank din Marea Britanie, care conține informații genetice și de sănătate detaliate despre aproape o jumătate de milion de participanți, care au fost chestionați cu privire la obiceiurile alimentare, la conumul de cafea, dar și dacă au probleme cu vederea, dacă au suferit de glaucom ori dacă au în familie cazuri.

Cercetătorii au urmărit să găsească o legătură între consumul de cafea, presiunea intraoculară și glaucom, iar în urma analizării acestor date, experții au ajuns la concluzia că un consum exagerat de cafea nu face decât să sporească riscul de a dezvolta presiune intraoculară.

Potrivit Daily Mail, persoanele care beau 480 mg de cafea pe zi, adică aproape patru cești de cafea, prezintă un risc mai mare de a dezvolta presiune intraoculară sporită. Tocmai de aceea, experții recomandă ca persoanele care prezintă un risc genetic de a se confrunta cu astfel de probleme să reducă consumul de cafeină.

Articole asemănătoare

Back to top button