fbpx

Ce semne îți dă organismul când are deficiență de vitamina D? Copiii sunt mai afectați

Vitamina D, supranumită și vitamina soarelui, suferă scăderi cantitative în corp în lunile de iarnă. Dacă nivelul de vitamina D este foarte scăzut, pot apărea probleme serioase de sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vitamina D este folosită de organism pentru a regla cantitatea de calciu și fosfat din organism, astfel încât să mențină oasele, dinții și mușchii sănătoși. În timpul iernii, organismul nu produce suficientă vitamină din lumina soarelui, așa că suplimentele sunt deseori recomandate.  Iată ce semne apar când cineva are deficiență importantă de vitamina D, conform celor de la express.co.uk.

Aceste semne includ durere severă și slăbiciune musculară, ce pot cauza dificultăți în realizarea sarcinilor cotidiene, cum ar fi urcatul scărilor sau ridicarea de pe scaun.

Un alt simptom al unei deficiențe serioase de vitamina D îl reprezintă durerea oaselor, dacă o presiune moderată este aplicată, mai ales la spate, șolduri și picioare.

Lipsa vitaminei D are urmări mai grave în cazul copiilor. Când un copil crește, are nevoie de oase și mușchi puternici pentru a menține progresul creșterii; un copil cu deficiență de vitamina D are mai multe șanse să aibă o creștere lentă.

În plus, se poate dezvolta și rahitismul, ce afectează dezvoltarea oaselor, provoacă durere și poate duce la deformări osoase.

Copiii cu nivel scăzut de vitamina D se confruntă cu un grad mai mare de iritabilitate, relatează digi-world.tv.

În cazuri extrem de rare, copiii pot dezvolta cardiomiopatie.

Doza maximă recomandată de vitamina D este de 100 mg pe zi pentru adulți și 10 mg pe zi în cazul copiilor.

Articole asemănătoare

Back to top button