fbpx

Câteva jurnaliste, bloggere şi artiste din Moldova își scot garderoba la vânzare pentru a ajuta femeile care suferă din cauza violenţei

Pe 23 aprilie curent, 10 jurnaliste, bloggere şi artiste din țară se vor aduna la un târg de caritate în susţinerea femeilor care suferă din cauza violenţei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerele vor vinde haine şi accesorii din garderoba personală, iar banii îi vor dona primului centru de asistență și adăpost din UTA Găgăuzia, destinat supravieţuitoarelor violenţei în familie. Instituţia va fi deschisă până la finele anului curent în cadrul unui proiect implementat de PNUD.

La târgul de caritate vor participa Gloria Gorceag, Mihaela Strâmbeanu, Cristina Gurez, Valeria Chiriac, Dorina Gherganov, Svetlana Gore, Alina Jalauc, Corina Frumuzachi şi Alina Zavtoni. Invitata specială a evenimentului este Oxana Munteanu, fondatoarea brandului Kasandruța.

Vizitatoarele târgului vor putea procura la prețuri accesibile haine, încălțăminte, genţi, bujuterii și alte accesorii. Participantele susţin că prin această iniţiativă au posibilitatea să pună umărul la reducerea numărului de cazuri de violenţă.

„Din păcate, violența în familie este un fenomen destul de des întâlnit în ţara noastră și îmi doresc să vină ziua când numărul victimelor nu va mai fi atât de mare, iar acest rău social va dispare. Mă implic pentru că-mi doresc ca acest proiect să fie încununat de succes”, susţine bloggera Cristina Gurez.

Târgul de caritate va avea loc între orele 16:00 și 21:00, în incinta Tucano Coffee Brasil de pe strada Alexandru cel Bun 91A. Mai multe detalii despre eveniment găsiţi pe pagina de Facebook.

Menționăm că evenimentul se înscrie într-o campanie de colectare de fonduri pentru deschiderea primului centru social destinat femeilor care suferă din cauza violenţei în autonomia găgăuză. Până în prezent, zeci de bărbaţi şi femei din ţară şi de peste hotare s-au solidarizat şi au făcut donaţii, la care te poți alătura și tu.

Centrul nou-creat va adăposti femeile şi copiii acestora pe o perioadă de până la 6 luni. Angajaţii centrului le vor oferi consiliere psihologică, dar şi sprijin social şi juridic. Totodată, beneficiarele vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă sau să îşi lanseze o afacere. Iniţiativa face parte din proiectul „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, implementat de PNUD, cu sprijinul Republicii Coreea.

Articole asemănătoare

Back to top button