fbpx

Câte un motor pentru fiecare roată și autonomie de 725 de kilometri. Prima mașină electrică solară ar putea fi lansată în 2021

Un producător de mașini electrice din Olanda urmează să lanseze până la sfârșitul anului un vehicul care va circula datorită energiei solare. Vehiculul va dispune de câte un motor pentru fiecare roată și va avea autonomie de 725 de kilometri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Investițiile pentru crearea mașinii electrice solare se ridică la 40 de milioane de euro. Totuși, producătorul va lansa doar o serie limitată, formată din 946 de unități, disponibile doar în Uniunea Europeană, Norvegia și Elveția.

Mașina este acoperită cu panouri fotovoltaice pe pavilion și pe capotă, acestea generând energia stocată în baterie. Pe lângă faptul că se „alimentează” cu energie solară, producătorii spun că mașina mai generează și energie electrică, scrie libertatea.ro, cu referire la presa specializată. Bunăoară, cât timp se va deplasa, aceasta va stoca electricitatea degajată în baterii, iar la finalul călătoriei proprietarul se poate trezi că nu are nevoie să o încarce pentru a se deplasa.

Costul unui automobil de acest gen va ajunge la 150.000 de dolari. Tehnologia, însă, le-ar putea economisi mulți bani proprietarilor, deoarece mașina va circula practic gratis, fiind alimentată de energia solară. Creatorii, însă, au prevăzut și faptul că vrea ar putea să nu fie prielnică pentru încărcarea bateriilor și au asigurat automobilul și cu o priză, pentru a putea fi „alimentat” la stațiile specializate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button