fbpx

Cât te costă să schimbi numele sau data unui bilet de zbor cu avionul?

Ai greșit numele pe bilet sau au intervenit lucruri mai puțin așteptate, care ți-au dat călătoria peste cap, dar nu vrei să anulezi zborul? Pentru astfel de cazuri o bună parte dintre companiile aeriene oferă posibilitatea de a modifica anumite informații pe biletul de avion. Acestea se fac contra cost și în conformitate cu regulile fiecărui operator aerian. Desigur, este important să cunoști care sunt drepturile pasagerilor, pentru a zbura fără probleme.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cum sunt calculate taxele pentru modificări?

Modificarea datelor călătoriei

Se taxează pentru fiecare segment de zbor, iar suma se adaugă la prețul total al biletului de avion, pentru fiecare persoană în parte.

  • Spre exemplu, în cazul curselor cu Wizz Air, modificarea datei și orei poate fi făcută cu până la 3 ore înainte de zbor. Prețul variază în funcție de numărul de zile rămase până la decolare, plus diferența de tarif a biletului:
  • Mai mult de 30 de zile rămase: 30 EUR per pasager, per zbor;
  • Între 7 și 30 de zile rămase: 35 EUR per pasager, per zbor;
  • Mai puțin de 7 zile rămase: 40 EUR per pasager, per zbor;
  • Pe când în cazul companiei aeriene Tarom, modificările pot fi făcute doar la agenții oficiali, iar condițiile sunt relatate clienților pe loc, în funcție de caz.

Modificarea numelui pasagerului

Se calculează pentru fiecare segment de zbor și se adaugă la tariful total al biletului de avion.

  • Pentru modificarea numelui, compania aeriană Wizz Air oferă o singură posibilitate gratuită de corectare în caz de greșeală, pentru maxim 3 litere. La fel, există posibilitatea de a modifica sexul și să extinzi numele complet. Pentru încercările ulterioare se percepe o taxă în conformitate cu regulamentul companiei.

Opțiunea dată este disponibilă și după ce pasagerul a făcut procedura de check-in, doar că după acceptarea modificărilor va trebui să o repete.

  • Pentru cursele cu FlyOne, sunt admise până la două greșeli de litere și care sunt modificate direct la ghișeele de check-in, gratis.

Pentru a evita cheltuielile în plus ar trebui să ținem cont de unele lucruri:

  • biletul de avion poate fi utilizat doar de persoana al cărui nume este indicat pe el, iar schimbarea completă a lui poate depăși valoarea unui bilet nou;
  • în cazul când schimbăm data cursei, compania nu va restitui diferența de preț, dacă zborul pe data nouă este mai ieftin;
  • este un lucru binevenit, să consultăm politicile companiilor, pentru a vedea drepturile pasagerilor, taxele pe care acestea le percep pentru fiecare procedură suplimentară;
  • la introducerea informației pe bilet, este utilă o verificare în plus a tuturor datelor;

Pentru mai multe informații despre posibilitățile de obținere a despăgubirilor pentru întârzierea avionului, zboruri anulate sau refuzuri la îmbarcare, te poți adresa cu încredere unei echipe de specialiști – cum sunt cei de la AirAdvisor.

P.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button