fbpx

Care sunt destinațiile preferate de moldoveni, după 2 ani de pandemie? Agențiile de turism sunt suprasolicitate

După doi ani de pandemie cu restricții de deplasare, în această vară, oamenii au luat cu asalt agențiile de turism. Cea mai solicitată destinație este Turcia, urmată de Bulgaria și Grecia. Și în timp ce mulți spun că au obosit și abia visează să se bronzeze pe malul mării, alții aleg excursiile prin orașele europene sau prin zonele muntoase, departe de zgomotul civilizației și rutina zilnică, scrie tv8.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„- Aici sunt mai mulți copii. Deci, unde mereu sunt tobogane sunt și copii.
– O mie și cât?
– 1075”, a declarat un manager al agenției de turism unei familii.

Într-o agenție de turism, sala era plină de oameni, care își alegeau destinația pentru vacanța de vis. Domnul Ion Curmei, directorul unei agenții de turism a povestit că doi ani la rând nu și-a putut permite să meargă la odihnă din cauza lucrului și a pandemiei.

Pentru că restricțiile au fost anulate, în acest sezon estival, va pleca cu familia, în Turcia.

Potrivit responsabililor, în acesta an, ce mai solicitată destinație este Turcia. Cifrele arată că aproximativ 80 la sută dintre moldoveni aleg această țară, urmată de Bulgaria și Grecia.

Toate avioanele, care zboară acum sunt pline. Practic, nu sunt locuri pentru următoarele perioade. Prețurile încep să se ridice, deoarece nu sunt camere libere în hotele. De exemplu, hotelurile din Turcia sunt full”, a delcarat directorul agenției de turism, Ion Curmei.

Dar nu toți iubesc odihna la mare și la soare. O bună parte a turiștilor aleg să călătorească prin orașele europene.

Prețurile sunt destul de bune, cu toate că unele hoteluri deja au scumpit. Mai mulți turiști vin acum să procure pentru că văd cum se ridică prețul la combustibil și la toate serviciile. Respectiv, cei care vor procura bilete în lunile iulie și august vor plăti și mai scump”, a mai menționat Ion Curmei.

Potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică, de la începutul anului, peste 93 de mii de moldoveni au călătorit peste hotarele Republicii Moldova în scopuri de odihnă și recreere.

Tot în această perioadă, țara noastră a fost vizitată de aproximativ 56 de mii de turiști sau de 2,6 ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Durata medie de şedere a unui turist este de 4- 6 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button