fbpx

Care este cea mai vizitată țară din lume și ce destinații atrag turiștii

Mai mult de 500 de milioane de turiști vizitează Europa în fiecare an, dar întrebarea pe care mulți și-o pun este care dintre cele 44 de țări europene este destinația pe care o aleg cei mai mulți dintre cei pasionați de călătorii, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Franța și Spania iși dispută locul intâi pentru cea mai vizitată țară din lume.

Hannah Free, expert în turism la GlobalData, o companie de analiză și consultanță, spune că ambele destinații sunt și vor ramâne și în anii următori atractive pentru turiști pentru că și Spania și Franța organizează festivaluri diverse, au gastronomii ofertante și o cultură bogată, ceea ce reprezintă motive importante pentru care sunt alese de turiști.

Atât în Spania cât și în Franța există o atmosferă specială, „ambele țări au multe de oferit vizitatorilor, având culturi și preparate culinare unice”, spune analistul GlobalData. Tot Free mai notează că „amândouă sunt țări mari ca suprafață, cu peisaje variate, fiecare dintre ele având propriul litoral”.

În ultimii ani, cele două state europene s-au aflat într-o cursă continuă pentru a deveni destinația preferată a turiștilor din toată lumea, nu doar a celor europeni. Călătorii americani și chinezi se alătură celor din Belgia, Marea Britanie și Germania, atunci când aleg Franța ca opțiunea lor numărul 1 pe care ei o consideră că merită vizitată.

Franța a fost în top mereu iar în 2022 a fost gazda a 66,6 milioane de vizitatori chiar dacă în timpul pandemiei de Covid-19 a fost surclasată de Spania, pe care au ales-o 26,3 milioane de turiști, deși în toate celelalte state turismul s-a prăbușit dramatic.

Înainte de pandemie, Franța a primit aproape 90 de milioane de turiști, conform datelor analizate de GlobalData, iar acum se pare că urcă în top pe primul loc din nou.

Împreună cu Italia și Spania, Franța reprezintă un segment semnificativ de creștere economică în Europa de Vest”, completează Hannah Free.

Deși acum pe locul 2 în preferințele turiștilor, Spania va atrage tot mai mulți pasionați de călatorii în următorii ani, continuând competiția cu Franța. În 2025, GlobalData estimează ca 89,5 milioane de vizitatori internaționali vor alege Spania ca destinație favorită, cea mai mare țară din Europa de Sud situată în Peninsula Iberică.

Articole asemănătoare

Back to top button