fbpx

Băutura care stimulează creierul. Trebuie să consumi doar 50 de ml pe zi

Oamenii de știință au anunțat care este băutura care stimulează creierul ca și un joc de şah. Trebuie să consumi doar 50 de mililitri pe zi din această băutură, care poate fi considerată magică, scrie playtech.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Băutura care stimulează creierul mai mult ca un joc de șah este la îndemâna oricui. Cercetătorii au anunțat că degustarea unui pahar de vin declanşează un întreg sistem de procese neuronale, procese ce se declanșează în timpul unui joc de șah.
Consumarea vinului roşu are efecte benefice dovedite asupra organismului uman. Această băutură stimulează creierul și, în plus, este binecunoscută pentru proprietăţile sale afrodisiace încă din cele mai vechi timpuri.

Vinul roșu antrenează creierul

Spre exemplu, neurologul Gordon Shepherd, expert la Universitatea Yale, consideră că vinul roşu este un antrenament ideal pentru creier, acesta reuşind să declanşeze un întreg sistem de procese neuronale mai mult ca un joc de șah sau de sudoku.
Aceste procese neuronale creează mai multă activitate la nivelul creierului decât atunci când se ascultă muzică sau se rezolvă o problemă complicată de matematică, informează The Independent.

Ce se întâmplă când bei vin

În momentul în care persoana bea vin, muşchii complicaţi ai limbii sunt puşi să lucreze împreună cu mii de receptori de gust şi miros, arată neurologul. Medicul Shepherd mai spune că cercetările sale arată că gustul este mult mai subiectiv decat se credea înainte.

De asemenea, în ultima sa carte, specialistul a arătat cum adulmecarea și gustarea vinului angajează întregul creier și îl expune la o gimnastică și o capacitate de control mult mai intense.

Moleculele de vin nu au gust

Conform acestuia, moleculele de vin nu au gust, ci creierul ne creează imaginea gustativă pe care o percepem drept gust. Procesul este similar cu modul în care creierul percepe culorile. În plus, pentru a angrena cât mai mult din activitatea creierului, vinul trebuie savurat în înghițituri mici, mai arată omul de știință.

Conform mai multor studii, consumul moderat de vin roşu poate fi benefic pentru organismul uman, iar cercetătorii recomandă consumul a 1-2 pahare de vin roşu pe zi.

Vinul poate ține departe boala Alzheimer

De asemenea, un consum moderat de vin roșu, ajută la prevenirea bolilor de inimă şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Chiar și în cantități mici, vinul conţine acid folic, vitamina B12 şi vitamina C. Nu în ultimul rând, banalul vin este bogat în resveratrol, care are proprietăţi antioxidante dovedite. Resveratrolul este dovedit a fi un protector eficient și împotriva bolii Alzheimer și a demenței.

Articole asemănătoare

Back to top button