fbpx

Atenție, utilizatori de telefoane Android! Un virus nou vizează parolele și datele cardurilor bancare

Experții în securitate cibernetică au lansat un nou avertisment pentru utilizatorii de telefoane cu Android, întrucât a apărut un nou virus. Este vorba despre Flubot, un malware nou, ce vizează parolele și cardurile bancare salvate pe dispozitive, scrie digi-world.tv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acestora, FluBot este un malware ce se bazează pe trimiterea de mesaje SMS, ce sunt redactate pentru a sugera că au fost trimise de o companie de curierat. Prin intermediul acestora, hackerii solicită activarea unui link pentru a urmări livrarea unui colet fictiv. Potențiala victimă este atrasă într-o capcană de tip phishing, site-ul vizita solicitând instalarea unei aplicații care ar facilita mai departe urmărirea procesului de livrare.

De îndată ce este instalat în telefonul victimei, însă, FluBot solicită permisiuni pentru a accesarea adresei de contacte, pe care o folosește pentru a trimite mai departe SMS-uri conținând „invitația” către site-ul de phishing.

Reprezentanții Autorității NCSC (National Cyber Guidance Security Centre) au atras atenția asupra faptului că acest malware este întâlnit frecvent în Marea Britanie, însă se răspândește cu repeziciune și în alte țări din Europa.

Pentru a evita astfel de capcane, este recomandată instalarea aplicațiilor de mobil doar dacă acestea provin din magazine de aplicații recunoscute, precum Play Store sau App Store. Ba mai mult, Google vine în sprijinul utilizatorilor, întrucât versiunile recente de Android sunt configurate pentru a refuza în mod implicit instalarea de aplicații din surse neverificate.

Articole asemănătoare

Back to top button