fbpx

Apple ar putea deveni în curând prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

Apple ar putea deveni foarte curând prima companie din lume care atinge o valoare pe bursă de 3 trilioane de dolari, după ce, în urmă cu doar câțiva ani, a devenit prima companie americană care a atins valoarea de un trilion.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Între timp, mai multe companii, precum Facebook/Meta, Microsoft sau Amazon au trecut de acel prag și chiar de cel de 2 trilioane. În prezent, la o valoare a acțiunilor de 181,12 dolari americani, Apple are o valoare estimată de 2,88 trilioane și nu are nevoie decât de o creștere a valorii acțiunilor de mai puțin de doi dolari pentru a atinge pragul de 3 trilioane, scrie go4it.ro.

Apple își triplează valoarea în doar trei ani

Chiar dacă la momentul redactării acestui text, valoarea pe bursă a acțiunilor Apple este în scădere cu 2% față de prețul de deschidere al pieței, în doar câteva zile, prețul ar putea să crească până la 182,85 dolari. Atunci, Apple va deveni prima companie din lume cu o evaluare pe bursă atât de mare.

Apple a atins valoarea de 1 trilion în 2018, în timp ce anul trecut a depășit 2 trilioane. Practic, valoarea companiei s-a triplat în trei ani. Față de luna ianuarie a acestui an, valoarea pe bursă a companiei a crescut cu 35%. Creșterile au avut loc pe baza cererii noilor modele iPhone 13, dar și anunțurilor făcute de-a lungul anului. Apple a anunțat noi modele de iMac și MacBook Pro foarte performante, un iPad Mini nou, cât și noi căști AirPods 3. De asemenea, serviciile Apple precum TV+, Apple Music sau iCloud sunt foarte populare, iar vânzările de aplicații și conținut digital prin App Store sunt în creștere de la an la an.

Chiar dacă Apple va atinge prima valoarea de 3 trilioane, este posibil ca alte companii să se apropie rapid de această valoare de asemenea. Următorul la rând pare să fie Microsoft, care valorează deja 2,6 trilioane. Serviciile sale online Azure, foarte populare în domeniul afacerilor, dar și produsele foarte populare precum Windows 11 sau abonamentele Microsoft 365, ar putea să crească și mai mult încrederea investitorilor.

Google, Amazon și Tesla ar fi următoarele pe listă, având în prezent valori la bursă de 2, 1.7, respectiv 1 trilioane de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button