fbpx

Anul 2019 ar putea fi cel mai călduros din istorie, după 1880. Luna iunie a bătut recordurile stabilite în ultimii 140 de ani 

Luna iunie a acestui an a devenit cel mai călduros „Cireșar” din ultimii 140 de ani, stabilind un record global, potrivit celui mai recent raport lunar din domeniul climatic al Administrației Naționale Oceanică și Atmosferică (NOAA) din SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Valorile termice înregistrate în iunie 2019 au depăşit precedentul record consemnat pentru aceasta lună datând din 2016 şi marchează cea de-a 414-a lună consecutivă şi cea de-a 43-a lună iunie în care temperaturile globale au fost peste valorile medii consemnate în baza de date NOAA.

Conform datelor și analizelor guvernamentale, tendința continuă de încălzire ar putea transforma anul 2019 într-unul dintre cei mai călduroși din istoria înregistrărilor meteorologice începută în anul 1880.

Potrivit raportului întocmit de NOAA, temperaturile globale terestre şi oceanice au fost cu 0,95 de grade Celsius mai mari decât media secolului al XX-lea, de 15,5 grade Celsius.

Potrivit NOAA, recorduri de temperaturi ridicate pentru luna iunie 2019 au fost înregistrate în regiuni din Europa centrală şi de est, nordul Rusiei, Asia, Africa, America de Sud, precum şi în zone din oceanele Indian, Pacific şi Atlantic.

Articole asemănătoare

Back to top button