fbpx

„Am făcut ce am putut”. 15 citate care ne vor aminti de celebrul Maradona

La doar 60 de ani, ieri s-a stins din viață Diego Maradona, legenda a fotbalului mondial. Decesul său a survenit în urma unui stop cardiorespirator, la aproape o lună după aniversare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu siguranță Maradona va rămâne în istoria fotbalului, fiind considerat „fenomen”. Ne vor aminti de el, însă, și citatele care au făcut înconjurul lumii și au devenit la fel de legendare ca și autorul lor.

  1. Dacă voi muri, vreau să mă nasc din nou și să fiu fotbalist.
  2. Golul a fost înscris puțin cu mâna lui Dumnezeu și încă puțin cu capul lui Maradona.
  3. Nu sunt împotriva homosexualilor. Sunt bucuros că există, în felul acesta rămân mai multe femei pentru mine și pentru bărbații adevărați.
  4. Am crescut într-un cartier privat. Privat de apă, lumină şi telefon.
  5. În clinica unde am stat la dezintoxicare era unul care îşi zicea Robinson Crusoe. Nici pe mine nu mă credeau că-s Maradona.
  6. Cu Los Cebollitas, i-am bătut pe toți. Au fost 136 de meciuri fără înfrângere. Cât de frumos jucam! De atunci eram căutat de fotografi.
  7. Să urmărești cum joacă Messi e mai plăcut decât sexul.
  8. Pelé era prea speriat când apăream eu. Credea că vin să iau ceva ce nu am vrut niciodată.
  9. Pentru mine, să mă joc cu mingea era… îmi dădea o liniște unică. Important era să alerg după ea, să o am, să joc. Întotdeauna am avut acest sentiment. Dă-mi o minge și lasă-mă să fac ce știu.
  10. Nimeni nu m-a crezut când am spus că vom deveni campion.
  11. Cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii.
  12. Fotbalul mi-a oferit tot ce am, mai mult decât mi-am imaginat vreodată. Și dacă nu aș fi avut această dependență, aș fi putut juca mult mai mult.
  13. Vă rog, care număr unu? Sunt al 10.000-lea fotbalist, așa să mă considerați!
  14. Dacă prietenii fetelor mele le vor face să plângă de 2-3 ori, vor avea un accident.
  15. Am făcut ce am putut și cred că nu a fost atât de rău pentru mine. Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona. Diego.
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button