fbpx

video | Protestele din Hong Kong, tot mai violente. Manifestanții au aruncat cu pietre și bombe artizanale, iar polițiștii au folosit gaze iritante

Este deja al 15 weekend consecutiv de proteste în Hong Kong, iar situația nu pare să se amelioreze, ba din contra. De curând, polițiștii au folosit tunuri cu apă și au pulverizat gaze iritante, pentru a stopa manifestanții ce au aruncat, pe de altă parte, cu pietre și cocktailuri Molotov (bombe incendiare artizanale).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși au primit interdicție, zeci de mii de oameni au coborât din nou în stradă. Protestatarii au scandat și în faţa consulatului Marii Britanii, cerând Londrei să intervină mai mult pentru a-i proteja pe locuitorii fostei colonii,  libertatea cărora ar fi fost din nou încălcată.

De menționat e că locuitorii din regiunea autonomă organizează astfel de manifestații deja de mai mult de trei luni. Milioane de oameni se arată indignați față de intenția Guvernului – de a-i extrăda în China continentală pe cei care se opun regimului comunist, transmite digi24.ro.

Cu toate că oficialii au renunţat la acea lege, manifestanții continuă să scandeze, solicitând ca drepturile şi libertăţile din Hong Kong, moştenite de la britanici, să fie protejate de influenţa Beijingului.

Articole asemănătoare

Back to top button