fbpx

video | O infirmieră însărcinată, care îngrijește bolnavii de coronavirus, prezentată ca eroină în presa chineză. Imaginile au stârnit critici în întreaga lume

Imaginile cu o infirmieră în ultima lună de sarcină, care îngrijește bolnavii de coronavirus, a stârnit critici atât în China cât și în întreaga lume. Presa chineză este învinuită de propagandă, iar administrația spitalului din Wuhan, unde au fost filmate secvențele, taxat pentru neglijență față de viața femeii și viitorului ei copil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Asistenta se numește Zhao Yu. În imaginile difuzate, aceasta se deplasează prin instituția medicală într-un costum de protecție și vizitează pacienții, inclusiv unul care este îndreptat în sectorul celor cu febră, informează BBC. Viitoarea mamă spune că familia ei este împotrivă ca ea să lucreze, dar femeia se opune și declară că trebuie să își facă datoria.

Reacția chinezilor, însă, a fost una neașteptată. Ei au criticat dur reportajul, menționând că gravidele nu ar trebuie să fie primele care să ofere ajutor și să servească statul atunci când este necesar. Pe de altă parte, presa internațională a calificat reportajul drept propagandă.

 

Articole asemănătoare

Back to top button