fbpx

video | Navalnîi ar fi primit doza de Novichok în chiloți. Discuția cu un ofițer și reacția FSB

Opozantul rus Aleksei Navalnîi ar fi primit doza de Novichok în chiloți. Despre asta a relatat într-o discuție telefonică chimistul militar Constantin Kudreavțev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Navalnîi l-ar fi telefonat și s-a prezentat drept persoana responsabilă de un raport și l-a convins să relateze despre misiunea pe care a avut-o. Așadar, ofițerul FSB a spus că chiloții opozantului au fost prelucrați cu substanță toxică, iar ulterior persoane speciale ar fi fost trimise la Tomsk pentru a înlătura urmele de pe îmbrăcăminte și a spăla hainele cu soluții speciale.

Potrivit lui, Navalnîi ar fi supraviețuit datorită aterizării de urgență pe aeroportul din Omsk. În același timp, Kudreavțev a spus că specialiștii germani ar fi antrenat în diagnosticarea lui Navalnîi chimiștii militari nemți, care ar utilizat metodologii speciale.

Ca urmare a materialului publicat, FSB a emis o reacție, declarând că înregistrarea audio ar fi trucată. Serviciul rus de securitate consideră că ar fi vorba despre o provocarea împotriva instituției și că totul ar fi fost organizat cu ajutorul forțelor străine.

Amintim că informația despre o eventuală otrăvire a lui Navalnîi a fost făcută de secretara sa de presă, Kira Irmîș, la sfârșitul lunii august. Aceasta comunica despre faptul că activistul este inconștient și a fost conectat la aparatele de respirație asistată la un spital din orașul rusesc Omsk.

Ulterior, în presa internațională au apărut informații precum că substanța care ar fi provocat intoxicația ar fi periculoasă nu doar pentru opozant, dar și pentru cei care se află în jurul lui, însă acestea au fost infirmate ulterior. Medicii de la spitalul din Omsk s-au încurcat în declarații și au interzis transportarea pacientului în Germania, totuși acesta a ajuns la Berlin, iar mai multe laboratoare internaționale au confirmat că opozantul rus s-a intoxicat cu o substanță neurotoxică.

Ulterior, se vehicula că în camera de hotel unde a fost cazat Navalnîi ar fi fost găsită apă otrăvită. În același timp, administrația de la Kremlin a negat acuzațiile referitoare la o presupusă implicare a serviciilor secrete în acest caz.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button