fbpx

video | Manifestații violente în India! Motivul pentru care protestatarii mărşăluiesc cu torţe şi incendiază maşini

În India au loc acum proteste violente, manifestanții mărșăluind cu torţe în mâini. În acest sens, armata a fost trimisă pentru a suprima acțiunile din provinciile Assam şi Tripura, ce se află în nord-estul ţării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Locatarii manifestează împotriva unei legi adoptate de curând, care oferă un mod de a obţine cetăţenia indiană de către minorităţile non-musulmane. Inițiativa a fost descrisă de Guvernul prim-ministrului naţionalist Modi ca o „încercare de a proteja grupurile vulnerabile în faţa persecuţiei”. Criticii i-au răspuns că legea, de fapt, „marginalizează musulmanii şi subminează constituţia seculară a ţării”.

Pe când alții, susțin că din cauza acestui proiect în zona de nord va fi un număr mai mare de imigranţi din Bangladeş, Pakistan şi Afghanistan. Grupurile indigene din ambele state se tem că naturalizarea unui număr mare de imigranţi musulmani vor schimba demografia.

Așadar, fiind nemulțumiți de decizie, oamenii au mărşăluit cu torțe prin principalele oraşe și au incendiat roţile maşinilor şi bucăţi de carton. Pe de altă parte, autorităţile au restricţionat accesul la internet pe o perioadă nedeterminată.

Voi continua să îi asigur că nimeni nu le poate lua drepturile, identitatea aparte şi frumoasa cultură. Ele vor continua să prospere şi să se dezvolte”, a precizat prim-ministrul Indiei.

Menționăm că în nord-estul Indiei se adăpostesc peste 200 de minorităţi, iar mulţi locuitori cred că venirea imigranţilor musulmani este o ameninţare culturală, dar și religioasă pentru regiunea de nord, transmite digi24.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button