fbpx

video | Macron, la București: R. Moldova este destabilizată de mișcări separatiste și trebuie susținută

Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a declarat miercuri, 15 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său român, Klaus Iohannis, că pe lângă Ucraina și Republica Moldova are nevoie de mesaje de susținere întrucât este o, ţară „destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi” pe care îl primeşte pe teritoriul său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Trebuie să trimitem un mesaj de susţinere către Ucraina, în acest moment critic. Să considerăm şi situaţia Moldovei, ţară vecină, în care mă voi deplasa astăzi. Trebuie să o susţinem, pentru că este destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi pe care îl primeşte cu generozitate pe solul său. Reprezentanţii organizaţiilor umanitare mă vor însoţi”, a declarat Macron.

„Trebuie, de asemenea, să ţinem cont de efectele asupra regiunii Balcanilor occidentali, care sunt şi ei angajaţi de mai mulţi ani în acest proces de aderare. O regiune care riscă să fie destabilizată de orice mişcare. Vedem că la porţile Uniunii Europene se joacă o situaţie geopolitică inedită. Contextul geopolitic şi deciziile pe care naţiunile europene trebuie să le ia justifică noi discuţii aprofundate şi noi progrese”, a adăugat liderul de la Paris.

Articole asemănătoare

Back to top button