fbpx

video | Două persoane au decedat şi una e rănită. Azerbaijan a doborât un elicopter al armatei ruse

Un elicopter militar rus a fost doborât astăzi, 9 noiembrie, în Armenia, lângă granița cu Azerbaidjan, transmite Ministerul Apărării de la Moscova. Doi membri ai echipajului au decedat, potrivit The Moscow Times.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialii ruși afirmă că elicopterul de tip Mi-24 a fost lovit de un sistem de apărare anti-aeriană portabil, aproape de granița cu Azerbaidjanul, ale cărui forțe se luptă cu separatiștii susținuți de armeni în regiunea Nagorno-Karabakh.

„Elicopterul rus Mi-24 a fost doborât în spaţiul aerian de pe teritoriul Republicii Armenia în afara zonei de luptă”, a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov.

Doi membri ai echipajului au fost ucişi, iar unul are răni moderate, a mai anunţat Ministerul Apărării. Comandamentul bazei ruseşti a pornit o investigaţie pentru a determina naţionalitatea atacatorilor.

În această seară, autoritățile din Baku, Azerbaijan au recunoscut că întâmplător au împușcat în elicopterul militar rusesc și au prezentat public scuze Rusiei și declarând că sunt gata să compenseze pierderea.

Articole asemănătoare

Back to top button