fbpx

Val de solidaritate: Vedetele fotbalului mondial au strâns fonduri pentru susținerea Turciei și Siriei

Cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, din noaptea de 5 ianuarie, de 7.8 și respectiv de 7.5 grade pe scara Richter, au provocat un imens val de solidaritate în toată lumea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Turcii au primit foarte multe ajutoare din toate părțile, iar numele celor mai mari staruri ale fotbalului mondial nu puteau lipsi. Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au contribuit și ei la ajutorul dat, transmite realitatea.md.

Potrivit publicației Washington Post, după ce fundașul turc al Atalantei, Merih Demiral, a anunțat demararea unei acțiuni de strângere de fonduri, s-au alăturat imediat și Ronaldo și Messi, dar și alți jucători.

Demiral susține că a discutat personal cu Ronaldo, Bonucci și Dybala, iar aceștia s-au oferit să scoată la licitație niște tricouri rare, extrem de valoroase, cu autograf, iar banii să fie donați pentru ajutorarea supraviețuitorilor seismelor.

Haaland, Kane, Kulusevski, Messi și Mbappe s-au implicat și ei în ajutorarea supraviețuitorilor cutremurelor.
Acțiunea demarată de Demiral a luat amploare în ultimele zile, după ce miercuri, 8 februarie, fundașul a spus că s-au implicat și Antoine Griezmann și Alvaro Morata, tot prin licitarea unor tricouri, iar joi au urmat Harry Kane și Dejan Kulusevski.

Cel mai prolific atacant al lumii, Erling Haaland, le-a urmat exemplul vineri, 10 februarie, alături de colegul său, Kevin De Bruyne și de Eden Hazard. Vineri a avut loc însă cea mai mare încasare, după ce un tricou al lui Ronaldo, de pe vremea când juca la Juventus, a fost vândut cu 212.450 de dolari.

În aceeași zi, Messi și Mbappe s-au implicat și ei și se așteaptă ca sumele strânse să depășească sau măcar să egaleze suma strânsă de pe urma tricoului lui Ronaldo. În plus, Messi a donat deja separat o sumă record, 3,5  de milioane de euro.

Miercuri, 8 februarie, fosta echipă a lui Marius Șumudică, Yeni Malatyaspor, și-a anunțat retragerea din prima ligă turcă, iar la o zi distanță a venit un nou anunț similar. Hatayspor se retrage și ea, iar presa turcă susține că urmează și Gaziantep.

UEFA a donat 200.000 de euro, plus alte 150.000 de euro direct către Federația Turcă de Fotbal și alte 50.000 de euro către două organizații care acționează în sudul Turciei și în Siria.

Totodată, forul european a anunțat un moment de reculegere înaintea meciurilor din toate competițiile europene de săptămâna viitoare. Vor fi căutate însă și alte modalități de ajutorare până la finala Champions League, care se va disputa pe stadionul Olimpic Ataturk, din Istanbul, pe 10 iunie.

Valul de solidaritate a fost unul imens și în Premier League, care a donat un milion de lire sterline. Astfel, sumele strânse sunt deja foarte mari.

Articole asemănătoare

Back to top button