fbpx

Un nou val COVID-19? OMS: Cazurile de infectare cresc pentru prima dată în ultimele șapte săptămâni

Numărul de noi infecţii cu coronavirus la nivel global a crescut săptămâna trecută pentru prima dată în şapte săptămâni, a declarat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Tedros a declarat că creşterea a fost „dezamăgitoare, dar nu surprinzătoare” şi a îndemnat ţările să nu relaxeze măsurile de combatere a răspândirii bolii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a sugerat că ţările se grăbesc să slăbească aceste măsuri, mizând pe vaccinuri pentru a pune capăt pandemiei COVID-19 – relatează Mediafax.

Dacă ţările se bazează exclusiv pe vaccinuri, fac o greşeală. Măsurile de bază de sănătate publică rămân la baza răspunsului”, a spus Tedros.

El a menţionat că Ghana şi Coasta de Fildeş au devenit, luni, primele ţări care au început să vaccineze persoanele cu doze furnizate de COVAX, programul internaţional de furnizare a vaccinurilor pentru ţările sărace şi cu venituri medii, relatează Reuters.

Dar el a criticat şi ţările bogate pentru acumularea dozelor de vaccin.

Este regretabil că unele ţări continuă să acorde prioritate vaccinării adulţilor mai tineri şi sănătoşi, cu risc mai scăzut de boli în propriile populaţii, înaintea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi a persoanelor în vârstă din alte părţi”, a spus Tedros.

Mike Ryan, expert al OMS în situaţii de urgenţă, a declarat că lupta globală împotriva coronavirusului se află într-o situatie mai bună acum decât în urmă cu 10 săptămâni înainte de a începe lansarea vaccinurilor. Dar e prea devreme pentru a spune că virusul e sub control.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button