fbpx

UEFA vrea să excludă Real Madrid, Man City și Chelsea din semifinalele Champions League. Răspuns dur contra Superligii

Apariția Superligii europene a stârnit un scandal uriaș în fotbal. UEFA este pregătită să ia măsuri drastice, chiar excluderea a trei echipe din semifinalele Champions League, scrie digisport.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnalistul Tancredi Palmeri a anunțat că UEFA se pregătește să le excludă pe Real Madrid, Manchester City și Chelsea din actuala ediție a Champions League, după ce aceste cluburi s-au alăturat proiectului Superligii. Mai mult decât atât, UEFA vrea să le interzică fotbaliștilor legitimați la cele 12 cluburi fondatoare din Superligă să participe la Euro 2020.

Din informațiile celebrului jurnalist, armata de avocați de la UEFA caută o măsură legală prin care să excludă Real Madrid, Manchester City și Chelsea din semifinalele Champions League.

Programul semifinalelor Champions League sezonul 2020/2021

UEFA a anunțat recent programul semifinalelor Champions League, unde ar trebui să se dueleze PSG, Manchester City, Real Madrid și Chelsea.

  • 27 aprilie, Real Madrid – Chelsea;
  • 28 aprilie, PSG – Manchester City;
  • 4 mai, Manchester City – PSG;
  • 5 mai, Chelsea – Real Madrid;

Cele 12 formații care ar fi gata să boicoteze noul format din Champions League (valabil din sezonul 2024/2025) și să evolueze într-o competiție separată, cu circuit închis, sunt FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus, AC Milan, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

Ce format va avea Superliga

Conform comunicatului oficial, noua Superligă va avea următorul format:

20 de cluburi participante: celor 12 anunţate până în acest moment li se vor alătura alte 3 şi vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare. Cele 15 cluburi vor evolua în fiecare an în noua competiţie, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte cinci echipe, care se vor califica în funcţie de rezultatele din sezonul precedent.

Meciurile vor avea loc la mijloc de săptămână, exact cum se întâmplă acum cu partidele din UEFA Champions League sau Europa League, astfel că weekendurile vor fi rezervate, păstrând tradiţia, partidelor din competiţiile interne

Superliga va începe în luna august. Vor exista două grupe de câte 10 echipe, cu meciuri tur-retur. Primele trei din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală ale Superligii.

Locurile 4-5 vor juca într-un play-off tur-retur pentru ultimele două locuri din sferturile de finală, care se vor juca în dublă manşă.

Semifinale tur-retur finala în luna mai, într-o singură manşă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button