fbpx

Ucraina oferă Lituaniei tone de sârmă ghimpată drept ajutor umanitar. Va fi folosită pentru a construi barieră la granița cu Belarus

Ucraina a trimis Lituaniei 28 de tone de sârmă ghimpată. Aceasta este oferită cu titlul de ajutor umanitar, pentru a construi o barieră la hotarul cu Belarus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel autoritățile lituaniene ar încerca să oprească migranții ilegali. Anterior EFE scria că regimul Lukașenko le-ar permite să ajungă persoanelor venite din  Irak, Siria Congo, Camerun, Guineea, dar și din alte state, în Uniunea europeană, prin Belarus. Mai mult, acesta era acuzat că i-ar aduce direct din țările de destinație, apoi i-ar trimit spre granița lituaniană.

Așadar, Lituania ar urma să creeze bariere pe distanța de 550 de kilometri, transmite RBC. Conform Deutsche Welle, de la începutul anului circa 4000 de migranți ilegali au ajuns în Lituania, iar Uniunea europeană a oferit peste 36 de milioane de euro pentru centrele de carantină destinate lor, lucruri de primă necesitate, spații de cazare și integrare.

În timp ce Uniunea Europeană încearcă să rezolve probleme migranților, administrația de la Minsk punctează că nu are misiunea de a apăra statele din comunitate de aceștia. „Voi i-ați chemat. Daţi-le tot ce le trebuie. Puneţi-i pe picior de egalitate cu cetăţenii voştri”, susține Lukașenko.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button