fbpx

Tulpina indiană de COVID-19, depistată în cel puțin 17 țări. Sunt pacienți diagnosticați în Italia, Grecia și Marea Britanie

Tulpina indiană a COVID-19 a fost depistată în cel puțin 17 țări, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Cele mai multe dintre infectări se numără în India, Regatul Unit, SUA şi Singapore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, maladia a ajuns și în țările membre ale comunității europene. Printre cei 1200 de pacienți diagnosticați, se numără persoane care se află în Grecia, Italia, Belgia, dar și Elveția.

Datele OMS arată tulpina respectivă ar avea contagiozitate mai mare, luând în considerare creșterea incidenței cazurilor de infectare în India, informează libertatea.ro. De asemenea, nu se exclude că versiunea maladiei poate fi mai periculoasă, ar putea provoca mai multe cazuri fatale și ar putea fi mai rezistentă la vaccin.

Amintim că, în ultima perioadă, India depășește recorduri mondiale în ceea ce privește numărul de infectări. Bunăoară, țara a ajuns la peste 350.000 de persoane diagnosticate zilnic și este a doua cea mai afectat țară de pandemie, fiind depășită doar de SUA.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button