fbpx

Țara din UE care nu a început încă vaccinarea împotriva COVID-19. Motivul pe care îl invocă autoritățile

Regatul Țărilor de Jos sunt statul din Uniunea Europeană care nu a început încă procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Campania va începe cu două zile mai târziu decât era preconizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Responsabilii din domeniul sănătății afirmă că vaccinarea, care urma să înceapă vineri, va fi demarată abia luni, relatează presa străină. Decizia este cauzată de prelungirea perioadei de aprobarea a preparatului de către instituțiile competente olandeze.

Autoritățile invocă dificultăți logistice în acest sens. Pe de altă parte, în decembrie în Olanda au fost reintroduse restricții, iar mai multe instituții și unele magazine și-au închis ușile.

Primii vor primi medicamentul angajații sistemului medical care îngrijesc bolnavii de COVID-19, dar și lucrătorii azilurilor de bătrâni. Administrarea lui vine la două săptămâni după începerea vaccinării în Uniunea Europeană și la o lună după prima administrare a medicamentului în Regatul Unit.

Conform Institutului Hopkins, în Regatul Țărilor de Jos au fost confirmate până acum peste 839.000 de infectări. De la debutul pandemiei acolo s-au stins din viață mai mult de 11.000 de persoane bolnave de COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button