fbpx

Țara care a interzis cafeaua la pachet și motivul deciziei. Reacția locuitorilor

Iubitorii de cafea din Cehia ar putea să treacă printr-o perioadă dificilă, după ce Guvernul de la Praga a interzis cafeaua la pachet, în dorinţa de a contracara pandemia de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia Guvernului i-a determinat pe cetăţenii cehi să îşi exprime nemulţumirea în comentariile postate pe portalurile de ştiri.

„Este bătaie de joc”, s-a plâns un localnic. „Nu am timp să stau în cafenea dimineaţa, înainte de muncă”, a scris un alt utilizator, potrivit digi24.ro.

Alţii au răspuns într-o manieră mai ironică, unul dintre comentatori apreciind că „asta cu siguranţă ne va salva de pandemie”.

Decizia de interzicere a cafelei la pachet a fost aprobată joi de Guvernul ceh, însă, din cauza formulării neclare, unii au crezut că este vorba pur şi simplu de o eroare.

Ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Karel Havlicek, a sporit confuzia după ce a spus că, în opinia sa, cafeaua la pachet va fi permisă doar în cazul în care consumatorii vor lua paharul de cafea „acasă, într-o pungă”.

Ministrul Sănătăţii, Jan Blatny, a risipit orice îndoială cu prilejul unei dezbateri care a avut loc vineri seara.

„Nu este vorba de o greşeală: obiectivul este acela că nu vom mai face plimbări prin pieţele de Crăciun sau pe străzi cu căni de cafea sau mâncare în mână”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Articole asemănătoare

Back to top button